Η απώλεια περιττού λίπους στην κοιλιά δεν απαιτεί πάντα προπονήσεις υψηλής έντασης, που καταπονούν τις αρθρώσεις. Οι ασκήσεις χαμηλής έντασης μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές στη στόχευση της κοιλιακής περιοχής, ενώ είναι πιο ήπιες για το σώμα.

Ακολουθούν μερικές ασκήσεις χαμηλού αντίκτυπου που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος της κοιλιάς και να σμιλέψεις τη μέση σου.

Περπάτημα

Το περπάτημα είναι μια απλή αλλά ισχυρή άσκηση χαμηλού αντίκτυπου που ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα. Στόχευσε σε τουλάχιστον 30 λεπτά γρήγορου περπατήματος τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού και συμβάλλει στη σταδιακή μείωση του λίπους της κοιλιάς.

Ποδηλασία

Είτε σε εξωτερικούς χώρους είτε σε στατικό ποδήλατο, η ποδηλασία είναι μια εξαιρετική άσκηση χαμηλής έντασης που ενεργοποιεί τους κοιλιακούς μυς. Είναι μια καρδιαγγειακή προπόνηση, που συμβάλλει στην καύση θερμίδων και στη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους, συμπεριλαμβανομένης της επίμονης περιοχής της κοιλιάς.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα. Η αντίσταση του νερού τονώνει τους μυς, συμπεριλαμβανομένου του κορμού, ενώ είναι ήπια για τις αρθρώσεις. Οι ασκήσεις στην πισίνα εμπλέκουν διάφορες μυϊκές ομάδες, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική καύση του λίπους της κοιλιάς.

Πιλάτες

Το Πιλάτες εστιάζει στη δύναμη του κορμού και τη σταθερότητα μέσω ελεγχόμενων κινήσεων. Πολλές ασκήσεις Πιλάτες στοχεύουν στους κοιλιακούς μυς, παρέχοντας έναν low-impact, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο, για να σμιλέψεις τη μέση και να κάψεις το λίπος της κοιλιάς.

Γιόγκα

Η γιόγκα όχι μόνο ενισχύει την ευλυγισία και συμβάλλει στη χαλάρωση, αλλά ενεργοποιεί ταυτόχρονα τους μυς του κορμού. Θέσεις όπως οι παραλλαγές της σανίδας αλλά και πολλές άλλες ασκήσεις στοχεύουν στην περιοχή της κοιλιάς, βοηθώντας στην τόνωση και τη σύσφιγξη, ενώ παράλληλα προάγουν την αίσθηση της συνολικής ευεξίας.

Ελλειπτικό μηχάνημα

Τα ελλειπτικά μηχανήματα παρέχουν μια εναλλακτική λύση του διαδρόμου, ενώ εξακολουθούν να προσφέρουν μια αποτελεσματική καρδιαγγειακή προπόνηση. Το ελλειπτικό γυμνάζει τους μυς του κορμού, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να μειώσουν το λίπος της κοιλιάς χωρίς να επιβαρύνουν τις αρθρώσεις τους.

Ανυψώσεις ποδιών/κοιλιακοί

Μια απλή αλλά αποτελεσματική άσκηση, οι ανυψώσεις ποδιών ενώ είσαι καθιστή στοχεύουν στους κάτω κοιλιακούς μυς. Κάτσε σε μια καρέκλα με την πλάτη ίσια, σήκωσε τα πόδια σου από το έδαφος και κράτα τα για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτή η άσκηση βοηθά στην ενδυνάμωση του κορμού χωρίς να επιβαρύνει την πλάτη.