Σπείρα που διακινούσε μετανάστες εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Άγιο Δημήτριο, Δαφνί και διόδια Ελευσίνας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές το πρωί δύο Ιρακινούς και έναν Παλαιστίνιο, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Οι αστυνομικοί προχώρησαν ακόμη και στη σύλληψη 41 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, πέντε ετών, καθώς και ένα βρέφος μόλις δύο μηνών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία, στις 19 Οκτωβρίου, οι τρεις συλληφθέντες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και συνόδευαν ένα αυτοκίνητο στην καρότσα του οποίου είχαν στοιβαχθεί οι αλλοδαποί μετανάστες.

Τα δύο οχήματα εντοπίσθηκαν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση τα διόδια Ελευσίνας και με προορισμό την Πάτρα, όπου θα επιβιβάζονταν σε πλωτό μέσο, με στόχο την προώθηση των μεταναστών στην Ιταλία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είναι μέλη δομημένης και με διαρκή δράση οργάνωσης, η οποία απαρτίζεται από υπηκόους Ιράκ, Παλαιστίνης, Αφγανιστάν και Συρίας και δραστηριοποιείται στη μεταφορά μεταναστών από τη χώρα μας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την Ιταλία. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 1.500-3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.