«Σημαντικό βήμα σε μια σειρά απαιτούμενων μέτρων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, στο σημείο αυτό της ελληνικής επικράτειας», χαρακτήρισε ο Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος, την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράχτη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο.

Πρόκειται για ένα έργο «που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε επί της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με αρμόδιο υπουργό τον κ. Χρήστο Παπουτσή ως στοιχείο μιας δέσμης ενεργειών στην κατεύθυνση της αποτροπής των ανεξέλεγκτων, μέχρι πρόσφατα, μεταναστευτικών ροών», τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι « ήδη, σε συνδυασμό με την συνεργασία της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX, οι προσπάθειες των εκεί δυνάμεων διαφόρων ελληνικών υπηρεσιών έχουν δώσει σημαντικά αποτελέσματα».

Ο κ. Τριαντάφυλλος τόνισε «Τώρα η προσοχή πρέπει να δοθεί και στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, όπου έχει σημειωθεί αύξηση της παράνομης εισόδου. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, είναι αναγκαίο να δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση των αναγκαίων μέσων, του απαραίτητου εξοπλισμού, αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού».

Καταλήγοντας, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι παράλληλα πρέπει «να λειτουργήσουν, αμέσως και ολοκληρωμένα, οι υπηρεσίες παροχής Ασύλου, ώστε να ρυθμιστεί το πρόβλημα της πολύχρονης αναμονής, καθώς και να κατοχυρώνονται τα δικαιώματα όσων δικαιούνται νόμιμη παραμονή στη χώρα μας»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.