Αντίθετοι με την εγκατάσταση και τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Πανταζοπούλου στο Παρανέστι είναι οι κάτοικοι και ο δήμος της περιοχής.

Η επιτροπή των κατοίκων που έχει δημιουργηθεί, έχει καταθέσει τις προτάσεις της σχετικά με το πώς θα αντιταχθεί στη λειτουργία του. Γι’ αυτό και έχει οριστεί εντεκαμελής συντονιστική επιτροπή αγώνα.

Στη συγκεκριμένη επιτροπή μετέχουν ο δήμαρχος της περιοχής, Νίκος Καγιάογλου, ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Παρλόγλου και άλλα εννέα άτομα τα οποία θα συντονίσουν τον αγώνα για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών.

Η επιτροπή έχει αποφασίσει ν αναθέσει σε νομικό σύμβουλο του δήμου τη διερεύνηση ώστε να μπορέσουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για το θέμα.

Θα αποστείλουν αιτήματα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια του νομού καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ώστε να εκδώσουν ψηφίσματα για την αποτροπή της λειτουργίας του κέντρου. Θέλουν την προβολή των συνθηκών κράτησης των παράνομων μεταναστών.

Σχεδιάζουν ακόμη αυριανή διαμαρτυρία με πορεία από την πλατεία της Δράμας προς το Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Δράμας. Και τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν η περιοχή τους να μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι λαθρομεταναστών».