Προεκλογικό πυροτέχνημα χαρακτήρισε τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Χρύσανθος Κόνταρης.

Ο κ. Κοντάρης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και είπε ότι έχουν αποσταλεί εξώδικα τόσο στην Αστυνομία όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Οι κάτοικο της περιοχής πάντως πραγματοποίησαν χθες το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας στην, ενώ σε ανακοίνωσή του ο δήμος εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Ο κύριος δεν πρόλαβα να διαβάσω… χτυπάει μια πόλη, στην οποία η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά είναι είδη πρώτης κυκλοφορίας, αλλά ο ίδιος έκανε πως δεν τα είδε όπως και οι πολυπράγμονες σύμβουλοι και αξιωματικοί του.

Δυστυχώς, όσους και να φέρει σε 2-3 μέρες, δεν είναι αποτελεσματικός ο εν λόγω κύριος. Απλά δημιουργεί άλλη μια εστία του προβλήματος. Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη», τονίζει ο δήμος Αχαρνών σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή έγινε η μεταφορά των πρώτων παράνομων μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα. Το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στα κοντέινερς οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αρχικά στην Αμυγδαλέζα θα οδηγηθούν συνολικά οι 220 παράνομοι μετανάστες και έως τις 15 Μαΐου θα φτάσουν τους 1200.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων θα καταλαγιάζουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας μεταναστών.

Υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο υπουργός της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστυνομίας εις βάρος άλλου υπουργού, ενώ χαρακτήρισε τη λύση των κοντέινερς, ως χωρών διαμονής, “παράνομη ενέργεια”, καθώς, όπως υποστήριξε, οι οικίσκοι προορίζονται για σεισμοπαθείς.

Ανέφερε επίσης ότι τίθεται νομικό ζήτημα και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου. Τέλος, κατήγγειλε ότι το πρωί του Σαββάτου απαγορεύτηκε στη διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων να εισέλθει στο κέντρο κράτησης, με τη δικαιολογία ότι η εκεί Σχολή της Αστυνομίας είναι εκτός λειτουργίας.