Εικόνες – σοκ από την κακοποίηση ενός μικρού παιδιού, ηλικίας τριών ετών, στον καταυλισμό της Σούδας, στη Χίο, από τον φερόμενο ως πατέρα του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε αντιληπτό από το προσωπικό της Μονομετοχικής Α.Ε. του δήμου Χίου, που εργάζεται στον καταυλισμό της Σούδας, και καταγγέλθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καραμανή στην αστυνομία, η οποία έχει ήδη συλλάβει τον φερόμενο ως πατέρα του παιδιού, Σύρο 31 ετών, ο οποίος κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Χίου. Στο βίντεο φαίνεται το παιδί να βρίσκεται μέσα στην ντουζιέρα και να δέχεται διαρκώς χτυπήματα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα astraparis.gr, ο φερόμενος ως πατέρας του παιδιού είναι πιθανόν να το έχει απαγάγει από την μητέρα, η οποία βρίσκεται στην Τουρκία και χρησιμοποιούσε το βίντεο για τον εκβιασμό της. Όλες οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί και από στελέχη της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου, η οποία – επιπλέον – έχει ζητήσει μέσω της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πληροφορίες από την Τουρκία, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του δράστη ότι είναι ο πατέρας του παιδιού. Το παιδί με εντολή από την εισαγγελία Χίου έχει παραδοθεί για επίβλεψη στην μη κυβερνητική οργάνωση «ΜΕΤΑδραση».

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη

Τη γνηστιότητα του βίντεο αλλά και την ύπαρξη του περιστατικού επιβεβαιώνουν στο politischios.gr ανώτατες αστυνομικές πηγές. Όπως επεσήμαναν η καταγγελία έγινε αρχικά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ άμεση υπήρξε και η κινητοποίηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αναζήτησαν τον δράστη. Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο δράστης προσπάθησε να κρυφτεί, όχι όμως επιτυχώς αφού αργά το μεσημέρι της Τρίτης οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου όπου και κρατείται. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για 32χρονο Σύριο ο οποίος ισχυρίζεται ότι το παιδί είναι δικό του. Παρότι η συμπεριφορά του δράστη ήταν γνωστή εδώ και καιρό στους κύκλους των μεταναστών κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει μέχρι που άλλος πρόσφυγας κατήγγειλε το περιστατικό σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Το βίντεο, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία καταγράφηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Έχει απαχθεί το παιδί;

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που διερευνά η Αστυνομία, το παιδί που κατά δήλωση του 32χρονου είναι γιος του, είναι πιθανό να έχει απαχθεί από άλλους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Τουρκία. Οι Αστυνομικοί με τη συμμετοχή της Ε.Υ.Π. και της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν το ενδεχόμενο ο πατέρας να εκβιάζει με βίντεο τους γονείς προκειμένου να τους ζητήσει λύτρα. Έτσι σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα των ισχυρισμών του δράση. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες στρέφονται γύρω από το παρελθόν του 32χρονου ο οποίος πιθανά να έχει σχέσεις και με το Ισλαμικό Κράτος. Ο 32χρονος Σύρος ομολόγησε την πράξη του και κρατείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στην Αστυνομία. Με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, το παιδί θα περάσει υπό την επίβλεψη Μ.Κ.Ο. Δείτε το βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες