Το αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που πριν από έναν μήνα «τρέμαμε» ότι θα μας βγάλει από τη Σένγκεν, φαίνεται πως θα δώσει ένα πολύ καλό μήνυμα στην Ελλάδα, εκτιμά ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως εξήγησε ο κ. Κύρκος, μετά τη ρητή προειδοποίηση της Κομισιόν για έξοδο από τη Σένγκεν, η Ελλάδα έκανε στροφή 180 μοιρών, έδωσε όλες τις δυνάμεις της στη δημιουργία των hotspots και των κέντρων μετεγκατάστασης, υλοποιώντας, έστω και καθυστερημένα, τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους.

«Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα πρέπει η Τουρκία να τους παίρνει πίσω και εκεί πρέπει να ρίξει η κυβέρνηση το βάρος και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», υπογράμμισε ο κ. Κύρκος και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με χθεσινό γκάλοπ, το 80% των Ευρωπαίων απαντά ότι οι πρόσφυγες δεν πρέπει να παραμένουν στην Ελλάδα, αλλά να μετακινούνται σε ευρωπαϊκές χώρες και το 76% να φυλάγονται τα σύνορα της Ελλάδα από Ευρωπαίους. «Αυτό σημαίνει ότι η κοινή γνώμη στην Ευρώπη είναι σαφώς με τη μεριά της Ελλάδας», επισήμανε ο κ. Κύρκος.

Αναφερόμενος στο φορολογικό – ασφαλιστικό, επέκρινε την κυβέρνηση, ότι αντί να καταλήξει σε τελικές προτάσεις περιορίζεται σε συζητήσεις, με αποτέλεσμα -όπως είπε- να είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα συμφωνηθούν τα μέτρα και θα προχωρήσει η αξιολόγηση.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να υπόσχεται αλλαγές που δεν ξέρουμε πώς θα υλοποιήσει, ούτε η ίδια ξέρει και γι’ αυτό δεν κάνει ολοκληρωμένη πρόταση», κατέληξε ο κ. Κύρκος.