Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, η διάλεξη με θέμα: «Διακυβέρνηση και Διαχείριση σύγχρονων Βιώσιμων και Αειφόρων Πόλεων, το σχέδιο CITIES του ΟΗΕ, το παράδειγμα της Μελβούρνης τα διαθέσιμα εργαλεία και οι εφαρμογές τους».

Η διάλεξη έγινε στο κεντρικό κτίριο του New York College το οποίο είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του Οικουμενικού Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) και η δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ενεργειών διάδοσης των Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ στη Κοινωνία (Communication On Progress).

Κεντρικοί ομιλητές ήταν:

– Ο Δρ. Αντώνης Ζαΐρης, αναπληρωτής διευθυντής του ΣΕΛΠΕ.

– Ο κ. Δημήτρης Κατσαρέλλος, διευθυντής Δια Βίου Μάθησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων του ομίλου.

– Ο κ. Μιχάλης Σπανός, μέλος της γραμματείας του Ελληνικού Δικτύου Global Compact του ΟΗΕ και εκπρόσωπος της εταιρίας Global Sustain.

– Η Δρ. Σίσσυ Ευθυμιάδου Γεωπόνος, πολιτικός μηχανικός.

Το υποστηρικτικό υλικό της διάλεξης βασίστηκε στο σύγγραμμα «Το Οικουμενικό Σύμφωνο ΤΟΥ ΟΗΕ, πεδίο δράσης για αειφόρες επιχειρηματικές δράσεις», το οποίο επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Φοίβη Πετροπούλου.

Η πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού ομίλου New York College χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τα άτομα που παρευρέθηκαν στη διάλεξη.

Το κοινό αποτελούσαν κυρίως εκπρόσωποι δήμων, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της διάλεξης, αφού συμμετείχε με δικές του ερωτήσεις, είτε παραθέτοντας πληροφορίες, είτε παραδείγματα.

Με το πέρας της εκδήλωσης απονεμήθηκαν σε φοιτητές και καθηγητές του New York College τα πιστοποιητικά επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος «The Fight Against Corruption: E-Learning Tool» του United Nations Global Compact.