Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα της επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher) για άνεργους από 29 έως 64 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το voucher πρόκειται να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για 16.620 δικαιούχους οι οποίοι διαθέτουν τα πλέον τυπικά, απαραίτητα στην αγορά εργασίας, προσόντα. Οι ωφελούμενοι θα έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε περίπου 3 μήνες, έχοντας αποκομίσει τα κατάλληλα εφόδια εξέλιξης μέσω της κατάρτισης, πιστοποίησης και απασχόλησης.

Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε κλάδους όπως ο κατασκευαστικός, τεχνικός, της διαχείρισης αποβλήτων, των νέων τεχνολογιών καθώς και στο διοικητικό των επιχειρήσεων.

Ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό του προγράμματος που πρέπει να τονιστεί είναι ότι εγγυάται την απασχόληση στο 25% των εκπαιδευθέντων (περίπου 4.000 άτομα), σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία και συμφωνία με τον εργοδότη.

Ως εκπαιδευτικό επίδομα παρέχεται στους ανέργους το ποσό των 1.600 ευρώ.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός EUROTraining κάνοντας χρήση των επιλέξιμων δαπανών του προγράμματος, παρέχει στους επιτυχόντες εξοπλισμό πρακτικής άσκησης και έξοδα μετακίνησης αξίας 300 ευρώ.

Το πρόγραμμα ενσωματώνεται στο πλαίσιο δράσης: «Επιταγή Κατάρτισης Ανέργων σε Τομείς Οικονομικής Δραστηριότητας με Υποχρεωτική, Εγγυημένη Απασχόληση», του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Για να μάθετε τα αποτελέσματα voucher ανατρέξτε στον ιστότοπο.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.eurotraining.gr ή στις διευθύνσεις:

Αθήνα
Τηλ. επικοινωνίας: 210 33 06 086
Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος, Τ.Κ 106-77

Θεσσαλονίκη
Τηλ. επικοινωνίας: 2310 508410
Χ.Πίψου 9, Τ.Κ 54-627

Βόλος
Τηλ. επικοινωνίας: 24210 91390
Στρ. Καλλέργη 26 , Τ.Κ. 380-00

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.