Σε τεχνικές δυσκολίες στην απεικόνιση ενός πολύ μικρής έκτασης στοιχείου σε χάρτες χαμηλής ανάλυσης και συχνά περιορισμένων διαστάσεων οφείλεται , σύμφωνα με το Υπουργείο, η μη απεικόνιση του Καστελόριζου σε χάρτες του βιβλίου Γεωγραφίας της Ε τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή, μετά από ερώτηση του Βουλευτή κ. Νικολόπουλου, ο υπουργός Παιδείας γνωστοποιεί ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει ήδη δημιουργήσει και προτείνει νέα γραφικά, τα οποία θα συμπληρώσουν το σύνολο των χαρτών, ώστε να απεικονίζονται τα δυο αυτά μικρά νησιά τόσο στα έντυπα όσο και στα ψηφιακά σχολικά βιβλία.

Το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στη διόρθωση και επικαιροποίηση του βιβλίου για την επόμενη σχολική χρονιά.

Το βιβλίο της Ε τάξης του Δημοτικού εκδόθηκε αρχικά το 2006 και στη μεγάλη πλειονότητα των χαρτών, δεκαοκτώ στον αριθμό, που περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο, τόσο το Καστελόριζο όσο και το, μικρότερης έκτασης, νησί Στρογγύλη, εμφανίζονται ως προσθήκες υπό μεγέθυνση. Ωστόσο υπάρχουν οκτώ κυρίως θεματικοί χάρτες όπου δεν απεικονίζεται το Καστελόριζο λόγω τεχνικών δυσκολιών όπως προαναφέρθηκε.


Καλόγηρος Βασίλειος