Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, η διάλεξη με θέμα: «Το Οικουμενικό Σύμφωνο (Global Compact) του ΟΗΕ: Οι 10 αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, πεδία εφαρμογής στη σύγχρονη επιχείρηση και το πανεπιστήμιο. Τα οφέλη από τη συμμετοχή».

Η διάλεξη έγινε στο κεντρικό κτίριο του New York College, το οποίο είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του Οικουμενικού Συμφώνου (UN Global Compact) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στα πλαίσια των ενεργειών διάδοσης των Αρχών του Συμφώνου στη Κοινωνία (Communication On Progress).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτρης Κατσαρέλλος, διευθυντής Δια Βίου Μάθησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων του ομίλου. Επίτιμος καλεσμένος ο κ. Μιχάλης Σπανός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Global Sustain, ο οποίος στα πλαίσια αλληλοϋποστήριξης των μελών του UN Global Compact, μας τίμησε με τη παρουσία του και προλόγισε τη διάλεξη.

Η θεματολογία της διάλεξης βασίστηκε στο σύγγραμμα «Το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ, πεδίο δράσης για αειφόρες επιχειρηματικές δράσεις», το οποίο επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Φοίβη Πετροπούλου.

Η πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού ομίλου New York College χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τα άτομα που παρευρέθησαν στη διάλεξη.

Το κοινό αποτελούσαν κυρίως φοιτητές, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και στελέχη επιχειρήσεων και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της διάλεξης, αφού συμμετείχε με δικές του ερωτήσεις είτε παραθέτοντας πληροφορίες είτε παραδείγματα.