Εξετάζεται η εφαρμογή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια

Αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες μαθητές


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
18:02
18/09/2014
Εξετάζεται η εφαρμογή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια
loading

Τη λειτουργία της «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» για τους μαθητές των Γυμνασίων εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr. Ακόμα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του προγράμματος που αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες μαθητές αλλά είναι στις προθέσεις του Υπουργείου και γίνονται ήδη κινήσεις για την εφαρμογή του προγράμματος «χωρίς όμως να υπάρχει κάτι σαφές» όπως μας ανέφεραν κύκλοι του Υπουργείου.

Να θυμίσουμε ότι τα δυο προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα της «Ενισχυτικής» λειτούργησε αποσπασματικά αφού η χρονική διάρκεια πραγματοποίησής του ήταν περίπου 1 μήνας για το σχολικό έτος 2012-13 και 2,5 μήνες περίπου για το σχολικό έτος 2013-14.

Οι προσλήψεις στην «Ενισχυτική Διδασκαλία» πραγματοποιούνται με κριτήριο την κατάταξη των εκπαιδευτικών στους πίνακες των αναπληρωτών και η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι μέσω του ΕΣΠΑ.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα περισσότερα νοικοκυριά καθιστά επιτακτική την άμεση έναρξη του προγράμματος καθώς ενδεχόμενη καθυστέρησή του και υλοποίηση του τους τελευταίους μήνες του σχολικού έτους θα οδηγήσει για ακόμη μια φορά στην απαξίωσή του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει