«Σε άσχημο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με το νέο Υπουργό Παιδείας, κ. Λοβέρδο» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ Καθηγητών η οποία και αναρτήθηκε από τη ενώ μεταξύ των άλλων τονίζει ότι για το ζήτημα των απολύσεων των 85 εκπαιδευτικών δεν υπήρξε καμία καθαρή απάντηση από τον Υπουργό «γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ».

Όσον αφορά τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ο Υπουργός υποσχέθηκε, σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ, να μελετήσει το θέμα με τους σχετικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να μην υπάρξουν πρόσθετες απολύσεις.

Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της αξιολόγησης καθώς και της αξιοπιστίας των υφισταμένων Σχολικών Συμβούλων και της πλημμελούς αξιολόγησης τους, αφού δεν έχουν επιλεγεί για να αξιολογήσουν αλλά για να κατευθύνουν παιδαγωγικά τους συναδέλφους.

Η ΔΑΚΕ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι ο Υπουργός με την τοποθέτηση του, έδειξε ότι ελάχιστες αλλαγές σκοπεύει να πραγματοποιήσει και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο θα εφαρμοστεί περίπου αυτούσιο από τους εν ενεργεία Σχολικούς Συμβούλους.

Η τοποθέτηση αυτή του Υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ κ.Παπαχρήστου Νίκου (ΔΑΚΕ) που τόνισε ότι οι κρίσεις των στελεχών επί Υπουργίας Διαμαντοπούλου ήταν καθαρά κομματικές ενώ μεταξύ των άλλων υπογράμμισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επιλεγέντων Στελεχών, όλως… τυχαίως, στήριζαν το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπαχρήστου επισήμανε ότι «ως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν πρόκειται να δεχτώ να κριθούν οι συνάδελφοι μου από αυτούς τους Συμβούλους, δεδομένου ότι είναι γνωστή η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε για την επιλογή τους και επιπροσθέτως η θητεία τους τελειώνει στο τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς».

Επίσης ένα από τα ζητήματα που έθιξε η ΔΑΚΕ είναι η σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμολόγιο καθώς «εισάγει απαράδεκτες λογικές στο Δημόσιο, δεδομένου ότι προβλέπει προειλημμένα ποσοστά αποτυχίας που στην περίπτωση της μετάβασης από το βαθμό Γ΄ στο βαθμό Β΄ φτάνει το 30% ενώ τελικά μόνο το 30% θα κατορθώσει να καταλάβει το βαθμό Α΄».

Για τα υπόλοιπα θέματα, θα υπάρξει νέα συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας.