Σύμφωνα με τη Σύγκλητο 48 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών κινδυνεύουν να απολυθούν τις προσεχείς ημέρες και άλλοι 51 μπορούν να βρεθούν στην ίδια κατάσταση σε λίγους μήνες.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τονίζει ότι η ασυνέπεια του υπουργείου Παιδείας προκαλεί έντονες αναταράξεις στο ίδρυμα, δυσχεραίνει τα μέγιστα την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση δεκάδων υπαλλήλων και δεκάδων οικογενειών.

«Στη συνθήκη αυτή η Σύγκλητος δημοσιοποιεί την αγωνία της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών του υπαλλήλων και καλεί το ΥΠΑΙΘ να τηρήσει άμεσα και απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του για την επανένταξή τους στο ίδρυμα. Δηλώνει πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι να επανέλθουν στις θέσεις τους μέσω της εξαγγελθείσης, από το υπουργείο Παιδείας, ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, καθώς το προσωπικό αυτό κομίζει την εμπειρία και πολυετή πείρα που χρειάζεται το Πανεπιστήμιο. Ως ελάχιστη έμπρακτη συμβολική κίνηση αναστέλλει τις διοικητικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014» καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.