Τη διαφωνία της με την αυτόματη αναγνώριση των τίτλων σπουδών που παρέχουν τα κολέγια-παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται πρότερη έγκριση από το ΔΟΑΤΑΠ, εκφράζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία στο ψηφιδωτό που λέγεται «διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αρχή γίνεται με τα πτυχία της Νομικής και στη σειρά περιμένουν οι μηχανικοί, οι γιατροί και αρκετά άλλα επαγγέλματα. «Πρόκειται για τον πλήρη ευτελισμό των ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Τα 2ετή και 3ετή προγράμματα σπουδών των κολλεγίων εξισώνονται κυριολεκτικά εν μια νυκτί, με τα 4ετή και 5ετή προγράμματα, προφανώς γιατί έτσι ανοίγει μια ακόμα μεγάλη αγορά προκειμένου να υπάρξουν οι επενδύσεις που θα «σώσουν» τις ζωές μας», τονίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Φαίνεται ότι η διάλυση της ίδιας της έννοιας του πτυχίου είναι κομμάτι των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ η προάσπιση των συμφερόντων των νέων ανθρώπων είναι βαρίδι και εμπόδιο στον ανταγωνισμό. Έτσι ακριβώς είναι. Και γι’ αυτό δε θα το αφήσουμε να περάσει.

Το φοιτητικό κίνημα έχει δώσει τεράστια μάχη για την προάσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα το ξανακάνει. Γνωρίζει μάλιστα ότι οι αντίπαλοί του δεν είναι μονάχα κλεισμένοι μέσα σε υπουργικά γραφεία. Είναι μέσα στις ίδιες τις σχολές. Είναι η παράταξη της ΔΑΠ που έδωσε κι αυτή τη δική της «μάχη» για να διαλύσει τα πτυχία μας.

Στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές της 7ης Μάη, η ΔΑΠ θα εισπράξει την καταδίκη που αρμόζει στην πολιτική της και η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει με τα πάντα και πολύ περισσότερο με τη νεολαία».