Ρυθμίσεις για τους πτυχιούχους των κολλεγίων περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας, καθώς και για τους φοιτητές των καταργηθέντων τμημάτων των πανεπιστημίων Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι το ΣΑΕΠ είναι αρμόδιο και για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης τρίτων χωρών που παρέχονται από κολλέγια που παρέχουν κατ’ αποκλειστικότητα σπουδές βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation) και δικαιόχρησης (franchising) με ανώτατα ιδρύματα της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από τις χώρες που εδρεύουν, οι οποίες οδηγούν σε πρώτο πτυχίο (bachelor) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας σπουδών και φοίτησης ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών καθώς και από κολλέγια, παρόχους υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τα προγράμματα σπουδών των οποίων οδηγούν σε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, εφόσον τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών έχουν πιστοποίηση (accreditation) από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης.

Όσον αφορά τους φοιτητές των καταργημένων τμημάτων στο άρθρο 7 παράγραφος 1 της τροπολογίας αναφέρεται ότι στους εισαχθέντες έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 απονέμεται ο τίτλος των πανεπιστημίων στα οποία, τα τμήματα των ιδρυμάτων αυτών έχουν ενταχθεί ή με τμήματα των οποίων έχουν συγχωνευθεί.

Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες των τμημάτων που καταργήθηκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.