Δεν προβλέπεται διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων που προέκυψαν κατά μετεγγραφές των φοιτητών σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν.4186/2013. Το παραπάνω ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Βουλευτών, και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα που εδρεύει στου Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και το 15% του συνολικού αριθμού εισακτέων στις υπόλοιπες Σχολές ή τμήματα.

Κατά τον κ. Αρβανιτόπουλο από τις διατιθέμενες θέσεις δόθηκαν:

– το 10% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2009-10

– το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2010-11

– το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2011-12

– το 30% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2012-13

Ο συνολικός αριθμός των αιτούντων , οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις μεταφοράς θέσης, ανήλθε σε 8.438 και ο αριθμός των υποψηφίων που μεταφέρει τη θέση ανέρχεται σε 3.782.

Όπως είχε γράψει το newsbeast​.gr λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος τριτοετών και τεταρτοετών φοιτητών για τις μετεγγραφές έμειναν κενές 2.779 θέσεις οι οποίες όμως δεν θα καλυφθούν από τους πρωτοετείς ή και δευτεροετείς που είχαν καταθέσει αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν.

Όσον αφορά τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους φοιτητές ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι βρίσκονται στο στάδιο τις επεξεργασίας και οι ενιστάμενοι θα ενημερωθούν για την έκβασή τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.