Αρχές Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών. Το παραπάνω προκύπτει μετά από επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας. Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και οι φοιτητές θα ενημερωθούν με σχετικό δελτίο τύπου από το Υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το newsbeast.gr ενημερώνει, ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ θα αναρτηθεί Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο οι επιτυχόντες θα κληθούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου εκπροσώπου τους και εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών, στη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά που είχαν δεσμευτεί κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να κατατεθεί το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος που αντιστοιχεί στον ΑΦΜ που ο επιτυχών είχε δηλώσει στην αίτησή του και από τον οποίο προκύπτει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα επιβολής εισφοράς κατά το έτος 2013.

Οι Γραμματείες των Τμημάτων υποδοχής των επιτυχόντων τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους, αφού παραλάβουν από τους επιτυχόντες τις αιτήσεις εγγραφής με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, θα προχωρήσουν σε αυτεπάγγελτη αναζήτηση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης των επιτυχόντων, όπου απαιτείται και ειδικά για τους επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009−2010 και 2010−2011, βεβαίωση ή πιστοποιητικό σπουδών από το οποίο να προκύπτει η φοιτητική τους ιδιότητα.

Με απόφαση του Προέδρου − Προϊσταμένου του Τμήματος, συστήνεται μη αμειβόμενη τριμελής Επιτροπή, τα μέλη της οποίας προέρχονται από το διδακτικό ή το διοικητικό προσωπικό, με σκοπό τον έλεγχο των δικαιολογητικών των επιτυχόντων. Συμπλήρωση ή διόρθωση των δικαιολογητικών είναι δυνατή μόνο εντός των επομένων δέκα (10) εργασίμων ημερών από την λήξη του δεκαημέρου για την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής, οι Γραμματείες οφείλουν να ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό τον υποψήφιο εάν από τον έλεγχο των δικαιολογητικών του φακέλου του κατέστη επιτρεπτή ή όχι η εγγραφή του στο Τμήμα υποδοχής. Οι Γραμματείες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή του υποψηφίου στο Τμήμα υποδοχής, ζητούν από αυτόν να δηλώσει τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής του για διαγραφή από το Τμήμα προέλευσης και παράλληλα ζητούν από τη Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης του επιτυχόντος την υπηρεσιακή αποστολή του φακέλου του τελευταίου, όπου περιλαμβάνεται και βεβαίωση διαγραφής του. Σε περίπτωση που ο επιτυχών την μεταφορά θέσης δεν έχει εγγραφεί στο τμήμα Α.Ε.Ι. όπου είχε εισαχθεί, πρέπει εντός της προθεσμίας της προηγουμένης παραγράφου, να υποβάλει απ’ ευθείας στο Τμήμα υποδοχής του όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή νεοεισαγόμενου φοιτητή.

Αίτηση Θεραπείας ενώπιον του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης του πίνακα επιτυχόντων.

Καλόγηρος Βασίλειος