Με καθυστερήσεις άρχισε χθες η διαδικασία εγγραφής των νέων σπουδαστών στο Τμήμα Γεωπονίας του ΤΕΙ Αμαλιάδας, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία των ίδιων των σπουδαστών και των γονέων τους, καθώς οι περισσότεροι είχαν ταξιδέψει από πολύ μακριά και ήθελαν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τη διαδικασία για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι εγγραφές γίνονται στο παλιό κτήριο του ΤΕΙ και η χθεσινή καθυστέρηση οφειλόταν στη διευθέτηση ορισμένων διαδικαστικών ζητημάτων. Ωστόσο, η αναμονή προκάλεσε ταλαιπωρία στους γονείς και τους σπουδαστές, οι οποίοι ζήτησαν καλύτερη οργάνωση.

Τα προβλήματα βέβαια διευθετήθηκαν και η διαδικασία στην πορεία εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς προβλήματα και κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα, από τους 181 νέους σπουδαστές εγγράφηκαν οι πρώτοι δέκα και βέβαια έπεται συνέχεια, αφού οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ένα ακόμη μειονέκτημα που εντόπισαν πάντως οι πρώτοι σπουδαστές, όπως αναφέρει το patrisnews.com, είναι το γεγονός ότι δεν έχει δρομολογηθεί συγκοινωνία για τη μετακίνηση των σπουδαστών από και προς το νέο κτήριο του ΤΕΙ, εκεί δηλαδή που θα διεξάγονται τα μαθήματα, ενώ δεν υπάρχει φοιτητική εστία και εκφράστηκε ανησυχία και για το θέμα της σίτισης.

Ωστόσο, δεν υπήρχαν μόνο αρνητικά, αφού οι σπουδαστές εντόπισαν και πολλά θετικά. Καταρχήν, οι περισσότεροι βρήκαν πολύ ωραία την πόλη της Αμαλιάδας, σχολίασαν θετικά τους κατοίκους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν, βρήκαν εύκολα να νοικιάσουν σπίτια και σε σχετικά καλές τιμές, ενώ θεωρούν πολύ αξιόλογο το νέο τμήμα και με προοπτική.