Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 28/8/2013, η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (Υπουργό και Yφυπουργό αρμόδιο για θέματα Α/θμιας Εκπαίδευσης).

Η ΔΟΕ έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα των αποσπάσεων από περιοχή σε περιοχή όπου φέτος έχουν καθυστερήσει με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί να πρέπει στις 2/9 να μετακινηθούν στις οργανικές τους θέσεις. Επίσης τέθηκε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των σχολείων, της φύλαξης και της καθαριότητας καθώς και της οικονομικής και επιστημονικής υποβάθμισης των εκπαιδευτικών.

Η ΔΟΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους μειωμένους διορισμούς και στις περιορισμένες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών. Για τα πιο πάνω θέματα, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση ο κύριος Υπουργός τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία λειτουργεί σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, οικονομικού Αρμαγεδώνα όπου πρωταρχική μέριμνά της ήταν και είναι η διασφάλιση των θέσεων των εκπαιδευτικών.

Δήλωσε πως στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 23/7/2013 αποφασίστηκε ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί και δεν θα υπαχθεί σε καθεστώς κινητικότητας.

Επίσης δήλωσε ότι έχει γίνει προκήρυξη πρόσληψης μέσω ΕΣΠΑ 4.500 σχολικών φυλάκων κι ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των μετακινήσεων των μαθητών. Δε δόθηκε καμία σαφής απάντηση για το καθεστώς πραγματοποίησης των μετατάξεων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ΔΟΕ δεν υπήρξε δέσμευση για την άμεση πραγματοποίηση των αποσπάσεων με επίκληση στην προτεραιότητα ολοκλήρωσης των μετατάξεων. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για αυτή την εξέλιξη και δήλωσε πως θα συνεχίζει να ασκεί πίεση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τις επόμενες ημέρες προκειμένου το θέμα αυτό που ταλανίζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς να βρει λύση.