Σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο

Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
21:02
24/08/2013
Σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο
1
loading

Τελείως διαφορετική θα είναι η εικόνα που θα συναντήσουν φέτος οι μαθητές στα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο θα ισχύσουν από φέτος μόνο για την Α' Λυκείου, ενώ η εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με το νέο σύστημα θα γίνει από το 2016.

Στην Α' και Β' Λυκείου οι μαθητές θα κληθούν να διαγωνιστούν σε όλα τα μαθήματα, ενώ θα υπάρχει μία εξειδίκευση στην τελευταία τάξη, στην οποία οι μαθητές θα κληθούν να επιλέξουν ένα από τα πέντε ή έξι επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης.

Στη Β' Λυκείου οι «Κατευθύνσεις» μετονομάζονται «Ομάδες Προσανατολισμού» και είναι δύο, ενώ στη Γ' Λυκείου γίνονται τρεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή ή την απόλυση του μαθητή αποτελεί η επίτευξη γενικού βαθμού 10, αντί του 9,5 που ίσχυε ως σήμερα, ενώ για την απόλυση από τη Γ' Λυκείου ο μέσος όρος της προφορικής και της γραπτής βαθμολογίας στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά θα πρέπει να είναι ίσος ή ανώτερος του 10 -ένα σημείο ιδιαίτερα ασαφές, καθώς τα Μαθηματικά δεν αναφέρονται στη Γ' Λυκείου ως μάθημα Γενικής Παιδείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar DestroyFascism

    μας εχουνε ζαλισει με τις αλλαγες τους...δεν ξερουν τι τους γινεται..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει