Τα τελευταία χρόνια η Επιτροπή των Εξετάσεων για το πρώτο θέμα (Θέμα Α), μας έχει συνηθίσει σε έναν ορισμό χωρίς απόδειξη, σε κάποιες προτάσεις που θα πρέπει να απαντήσουμε με «ΣΩΣΤΟ» ή «ΛΑΘΟΣ», χωρίς αιτιολόγηση και σε κάποιες προτάσεις όπου θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε κάτι , για να προκύψει αληθής πρόταση. Ένα θέμα εύκολο για αυτούς που έχουν καταλάβει τις βασικές γνώσεις της ύλης και δε θα χρειαστούν παραπάνω από 20 λεπτά για να το απαντήσουν.

Θέμα Β
Συνήθως ένα θέμα από το κεφάλαιο της Στατιστικής με Διακριτή ή Συνεχής μεταβλητή , χωρίς όμως να μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι διαφορετικό, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις αριθμητικές πράξεις. Με προσοχή λοιπόν στις διαιρέσεις και δε θα χρειαστείτε παραπάνω από 30 λεπτά για να αποκτήσετε 25 μονάδες από τις 100.

Θέμα Γ
Συνήθως ένα θέμα από το κεφάλαιο της ανάλυσης (π.χ. μια δίκλαδη συνάρτηση , όπου θα χρειαστεί να βρούμε τα πλευρικά όρια αυτής και να υπολογίσουμε μια παράμετρο , ώστε η συνάρτηση να είναι συνεχής). Εναλλακτικά , θα μπορούσε να υπάρχει ένα θέμα Στατιστικής , αν στο θέμα Β , υπήρχε θέμα με συνάρτηση. Ένα θέμα, όπου τα 45 λεπτά είναι αρκετά για να λυθεί σωστά.

Θέμα Δ
Είναι ένα θέμα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας (π.χ. κάποιος υπολογισμός ολοκληρώματος μέσω εμβαδού, παραγώγιση συνάρτησης, μονοτονία , ακρότατα, κ.α.). Επίσης 45 λεπτά για να αντιμετωπίσουμε το τέταρτο θέμα.
Δε ξεχνάμε να αφιερώσουμε τα τελευταία 40 λεπτά από την ώρα του διαγωνίσματος για ένα πλήρη έλεγχο.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Για το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.:
Ανδριώτης Δημήτρης – Δελή Κατερίνα – Διακοηλίας Κων/νος