H Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (BUSINESS SCHOOL) του Mediterranean College σε συνεργασία με τη Δ/νση Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων – StartUpGreece, Γ.Γ. Βιομηχανίας, τη Δ/νση Τεχνολογικής Πληροφόρησης (ΤΤΠΔΚ) του Οργανισμού  Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: Entrepreneurship Education, Workshop on «Business Innovation». To Workshop τελεί υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής εβδομάδας Μ.Μ.Ε. και θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 (14:00-17:00) στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα (Lecture Hall). Η εκδήλωση χωρίζεται σε δύο ενότητες με τους παρακάτω εισηγητές:

Ενότητες-Εισηγητές:

14:00-14:50: Διανοητική Ιδιοκτησία – Προστασία των Εφευρέσεων, Τεχνολογική Πληροφόρηση & Εspacenet,  Εργαλεία Διαχείρισης Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Ομιλήτρια:

  • Δρ. Π. Γκαγκανάτσου, Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνολογικής Πληροφόρησης & Διάδοσης της Καινοτομίας, Οργανισμού  Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)

15:00-15:50:  Ανταπόκριση της Δημόσιας Διοίκησης στις ανάγκες του νέου επιχειρηματία: H πρωτοβουλία StartUpGreece. Ομιλητές:

  • Ε. Βασιλικού, Προϊσταμένη Δ/νσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας
  • Ι. Πλεμμένος, Υπάλληλος Δ/νσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας

15.50-17.00:  Q&A Session Στην 1η ενότητα θα επισημανθεί η σημασία της προστασίας των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας σε σύνδεση με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και της συνεισφοράς της, στην δημιουργία ισχυρής θέσης στην αγορά και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Στην 2η ενότητα.  θα γίνει παρουσίαση από το Startup Greece, της προσπάθειας που γίνεται από το κράτος για την  ανάπτυξη και στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκδήλωση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Mediterranean College αλλά και άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σε επαγγελματίες καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα πνευματικά δικαιώματα στις νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς και την κρατική προσπάθεια για τη στήριξή τους. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό (δωρεάν) και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Η παρακολούθηση του workshop προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής. Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ ή καλέστε στο 210 8899600. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College είναι από τις πρώτες, που ιδρύθηκαν για σπουδές management και διοίκησης επιχειρήσεων στην Ελλάδα, προσφέροντας σύγχρονη εκπαίδευση σε όλους τους βασικούς άξονες του Marketing, της Οικονομίας και Διοίκησης. Σε συνεργασία με το TOP50 Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby, το Mediterranean College προσφέρει αναγνωρισμένα και πρόσφατα ανανεωμένα Bachelors & Masters, ισοδύναμα επαγγελματικά με εκείνα των δημοσίων ΑΕΙ και πιστοποιημένα από κορυφαίους επαγγελματικούς φορείς (CMI, CIM, κ.α.). Η εκπαιδευτική διαδικασία ενισχύεται μέσα από διαλέξεις καθηγητών αλλά και guest στελεχών της αγοράς, σεμινάρια επίλυσης ασκήσεων και ανάλυσης, case studies, εργαστηριακά μαθήματα, video προβολές, business games, tutorials και ανεξάρτητη μάθηση.

Mediterranean College

Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600 Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4,  ΤΗΛ.: 2310 287779 / 2310 547708 www.medcollege.edu.gr, [email protected] busschowsh