Κινητοποίηση της Ένωσης γονέων του Δήμου Σαρωνικού για τα κενά στα σχολεία

Προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
19:25
23/11/2015
Κινητοποίηση της Ένωσης γονέων του Δήμου Σαρωνικού για τα κενά στα σχολεία
1
loading

Σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, προχώρησε το πρωί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού, διαμαρτυρόμενη για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, τα οποία επίσης ακυρώνουν και την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Η κατάληψη διεκόπη το μεσημέρι προκειμένου το προεδρείο της Ένωσης να συναντηθεί με τους ειδικούς συμβούλους του υπουργού Παιδείας για θέματα Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Γιώργο Πολίτη και Γιώργο Αθανασόπουλο. Αποχώρησαν μετά την διαβεβαίωση ότι έως την Τετάρτη θα προσληφθούν 270 εκπαιδευτικοί Α΄βάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα ενώ έχουν εγκριθεί πιστώσεις για 1150 συνολικά.

Σε δηλώσεις στου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ένωσης -όπου εκπροσωπούνται 5.500 οικογένειες-, Χάρης Κυνηγαλάκης επισήμανε ότι στη γενική συνέλευση το απόγευμα θα αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις. «Έχουμε 28 σχολεία με 50 κενά στο δήμο μας. Στην Αν Αττική τα κενά είναι 335 και 3900 συνολικά στην χώρα», σημειώνει. «Την Κυριακή το βράδυ», προσθέτει αφού ενημερώσαμε την αρμόδια διεύθυνση ότι αποφασίσαμε κατάληψη μετά τις επανειλημμένες αιτήσεις μας για επίλυση του προβλήματος, ενημερωθήκαμε ότι θα γίνουν άμεσα 28 προσλήψεις στην περιοχή της Αν Αττικής. Αυτές οι κινήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, υποστηρίζει , πρόβλημα το οποίο επεκτείνεται και στο ολοήμερο σχολείο καθώς η έλλειψη των εκπαιδευτικών και των ειδικοτήτων δημιουργούν μεγάλα κενά στο ωράριο ακυρώνοντας στην ουσία αυτό του ολοήμερου (2-4,15΄ μ.μ.). Έχουμε φθάσει σε απελπιστική κατάσταση, σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης αναφερόμενος σε περίπτωση όπου διδάσκαλος καλείται να κάνει και τον γυμναστή εφόσον διάταγμα του ΄27 επιβάλει την γυμναστική ως υποχρεωτικό μάθημα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Serapis

    Κοιτα πράματα. Κι νόμιζα ότι τα σχολεία λειτουργούν άψογα και γιαυτό μαζεύει ο υπουργός τις πενταροδεκάρες. Και επειδή τέλειωσε με τια άλλες εκκρεμότητες του υπουργείου του καθάρισε και τους ΠΟΝΤΙΟΥΣ με την υποστήριξη της ρεπουσ(τ)η. Σειρα εχουν η γεννοκτονιες στα ΨαρΑ την Κάσο την Χίο και έχουμε συνέχεια. Βλεπεις οι γεννοκτονίες είναι πολλές και οι τουρκοι τις συνεχίζουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει