Πυροσβεστική συνάντηση για το θέμα της διευκόλυνσης της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους εκκλησιαστικούς κύκλους, θα έχει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή, θα βρεθεί η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου. Ωστόσο, στο τετ α τετ με τον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Παιδείας η πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένεται να θέσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα επί τάπητος, επιδιώκοντας μία νέα αρχή με την ηγεσία του Παιδείας.

Σημειώνεται πάντως ότι η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου μετά τη θύελλα αντιδράσεων επιχείρησε να κατεβάσει τον πήχη, κάνοντας λόγο για παραποίηση των λεγομένων της.

«Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις για τα θρησκευτικά. Ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός σε συνέντευξη και συνέχισε τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς. Ό,τι έχω δηλώσει ήταν απάντηση σ’ έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία, αλλά για άλλο θέμα και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο».

Όπως αναμενόταν, η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ήταν άμεση: «Κάποια κυρία η οποία έχει ορισμένες ιδέες της ήρθε στο μυαλό της.Τις αρμοδιότητες τις παίρνει κανείς μόνος του. Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του Κράτους».