Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη που καίει το δάσος της Μαύρης Πέυκης ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε οικισμούς που εκκενώνονται.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση επιχειρούν 135 πυροσβέστες εκ των οποίων 25 έφτασαν από την Αττική.

Επιπλέον στην περιοχή επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα όπως μετέδωσε το MEGA  οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια οικισμών με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποιες οικίες έχουν υποστεί ζημιές.

Λίγο μετά τις 17.00 μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων σε Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα να εκκενώσουν προς Αλεξανδρούπολη, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (19.8.2023) στην περιοχή Μελία στην Αλεξανδρούπολη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στο σημείο, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους.

Αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα από το 112, μετά από αυτό που ήχησε νωρίτερα για τους κατοίκους στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Πυλαίας Φερών Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση διατέθηκαν, άμεσα, 21 Αστυνομικοί, με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

🔥Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη. Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πεύκα. ❌️🚗 Διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.❗️Λίγο μετά τις 15:00, εστάλη νέο μήνυμα 112 στoυς κατοίκους των χωριών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα να εκκενώσουν προς Αλεξανδρούπολη.👨‍🚒🚁 Στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 7 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός ενώ οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.🎥 : Focus ston Evro

Posted by Εποχικοί Πυροσβέστες on Saturday, August 19, 2023

Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Αστυνομία διέκοψε -ακολουθώντας τις συστάσεις της Πυροσβεστικής, με την οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία- την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. μέχρι τον κόμβο Αρδανίου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.