Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο 45χρονος τουρίστας ο οποίος ακρωτηριάστηκε μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς. «Έχει χάσει πολύ αίμα» λένε οι γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr ο άνδρας από την Ισπανία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανιών διασωληνωμένος ενώ όπως αναφέρουν οι γιατροί ο 45χρονος έχει χάσει πολύ αίμα.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη ενώ όπως φαίνεται είναι ακόμα νωρίς στο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αφύπνισής του.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς. Ενώ έκανε την πεζοπορία του σημειώθηκε μεγάλος σεισμός έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρό του να καταγράφεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Σούγιας.

Λόγω του σεισμού στο φαράγγι της Σαμαριάς προκλήθηκε κατολίσθηση βράχου, μέρος του οποίου έπεσε πάνω στον 45χρονος Ισπανό με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του, στο σημείο πάνω από το γόνατο.

Άμεσα στήθηκε από τις τοπικές αρχές μεγάλη κινητοποίηση για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Χανίων ενώ σηκώθηκε ελικόπτερο για να πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή.

Μόλις ο άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο με τους γιατρούς να μην μπορούν να «σώσουν» το πόδι του.