Από νωρίς το πρωί, το Μαραγκοπούλειο (πρώην ΠΙΚΠΑ) στην Πάτρα τελεί ξανά υπό κατάληψη. Παρά την παρουσία αστυνομικών, και τις τρεις τουλάχιστον προσαγωγές που έγιναν, ομάδα αντιεξουσιαστών κατάφερε να επανακαταλάβει το κτίριο λίγο μετά τις 8:00 το πρωί.

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν οι καταληψίες και το κτίριο εκκενώθηκε και σφραγίστηκε. Λίγα μόλις 24ωρα αργότερα, οι αντιεξουσιαστές επανήλθαν δριμύτεροι.

Σε κείμενο για την επανακατάληψη του Μαραγκοπούλειου, οι καταληψίες απευθύνουν ένα μήνυμα προς τον υπουργό Υγείας: «Είναι κάτι παραπάνω από προκλητικό να σας πιάνει ο πόνος για εγκαταλελειμμένα από εσάς, εδώ και δεκαετίες κτίρια, την ίδια στιγμή που όλα τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται υπό την ομηρία των φαρμακοβιομηχανιών, κάθε είδους μεσολαβητή, που κόσμος περιμένει βδομάδες να χειρουργηθεί, που δεν υπάρχουν υλικά, γιατροί και όλοι δουλεύουν χωρίς να αμείβονται ή προχωρούν σε επισχέσεις εργασίας, που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως Γκουαντάναμο νοσοκομεία όπως το «Παναγιά Βοήθεια», δηλαδή το Γ.Π.Ν.Πόπου οι ασθενείς κοιμούνται σε ράντζα. Το ποτήρι ξεχείλισε, η λαϊκή οργή θα σας καταπνίξει».