Τριτοκοσμικές καταστάσεις εκτιλύσσονται στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου καθώς εν μέσω καύσωνα ο κλιματισμός στο μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου ορόφου που στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές, δεν λειτουργεί, μετατρέποντας σε εφιάλτη την νοσηλεία των ασθενών.

Το πρόβλημα φαίνεται να επικρατεί για περισσότερες από 10 μέρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τουλάχιστον ένα περιστατικό με ασθενή που ένιωσε έντονη αδιαθεσία λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Συγγενής ασθενούς καταγγέλλει την τριτοκοσμική κατάσταση στο νοσοκομειακό ίδρυμα, τονίζοντας ότι η μόνη λύση στην αποπνικτική ζέστη είναι οι ανεμιστήρες χειρός, οι βεντάλιες και… τα περιοδικά.

Όπως περιγράφει συγγενής ασθενούς στην ΚΡΗΤΗ TV, όταν η ίδια μετέβη στην χειρουργική κλινική, έκπληκτη διαπίστωσε ότι ο κλιματισμός δεν λειτουργεί για τουλάχιστον 1 εβδομάδα (σ.σ. στις 25/7).

Το σκηνικό ντροπής στο οποίο υποβάλλονται, ασθενείς αλλά και εργαζόμενοι, αφορά το μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου ορόφου που στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές, και έχει μετατρέψει σε εφιάλτη την νοσηλεία τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Έχει πάνω από 10 μέρες που το μεγαλύτερο τμήμα του πρώτου ορόφου που στεγάζονται οι χειρουργικές κλινικές, δεν έχει κλιματισμό», αναφέρει ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου Κρήτης.

Ο πολυήμερος καύσωνας που πλήττει το νησί βρήκε ασθενείς της χειρουργικής κλινικής να νοσηλεύονται αλλά και υγειονομικούς να εργάζονται χωρίς κλιματισμό, με τις υψηλές θερμοκρασίες να μετατρέπουν σε θερμοκήπιο το νοσοκομειακό ίδρυμα.