Οδηγώντας ένα αυτοκίνητο έχουμε την ευελιξία και την ευκολία να ταξιδεύουμε παντού, ανά πάσα στιγμή θέλουμε! Όμως, κάποιες φορές θα τύχει μια στραβή στιγμή και ένα έκτακτο γεγονός «θα προσπαθήσει» να χαλάσει τη στιγμή μας και την εξόρμηση που μόλις είχαμε κανονίσει!

Οδηγώντας ένα αυτοκίνητο έχουμε την ευελιξία και την ευκολία να ταξιδεύουμε παντού, ανά πάσα στιγμή θέλουμε! Όμως, κάποιες φορές θα τύχει μια στραβή στιγμή και ένα έκτακτο γεγονός «θα προσπαθήσει» να χαλάσει τη στιγμή μας και την εξόρμηση που μόλις είχαμε κανονίσει!

Γι’αυτό το λόγο, κάθε οδηγός είναι σημαντικό να έχει προνοήσει και να είναι προετοιμασμένος για κάποιες δύσκολες στιγμές που είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσει, οποιαδήποτε στιγμή κατά την κατοχή ενός οχήματος.

Εδώ θα εξετάσουμε τις 5 πιο συχνές δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού καθώς και πως μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε, χωρίς να χαλάσετε όλο το πρόγραμμά σας!

Σκασμένο ελαστικό

Ένα σκασμένο ελαστικό είναι ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε σε μια εκδρομή ή ακόμα και μέσα στην πόλη. Το σκασμένο ελαστικό μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας βίδας στο έδαφος, λακκούβας ή και μεγάλης φθοράς του ελαστικού που ήδη προϋπήρχε.

Αν αντιμετωπίσετε μια κατάσταση ενός ελαστικού που χάνει αέρα κατά την οδήγηση, σταματήστε με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου, τοποθετήστε τα διακριτικά ασφάλειας για να ειδοποιήσετε τους οδηγούς για το σταματημένο όχημα και καλέστε άμεσα την οδική βοήθεια της ασφάλειάς σας.

Αν έχετε εφεδρικό ελαστικό ή το ειδικό κιτ επισκευής, μπορείτε να αλλάξετε ή να επισκευάσετε μόνοι σας το ελαστικό – σε διαφορετική περίπτωση, η οδική βοήθεια είναι μονόδρομος ώστε να σας μεταφέρει στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ.

Η οδική βοήθεια είναι μια απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη που -αν και είναι προαιρετική – θα πρέπει οπωσδήποτε να την έχετε στην ασφάλεια αυτοκινήτου σας καθώς αποδεικνύεται ως ο από μηχανής Θεός σε τέτοιες περιπτώσεις!

Το κόστος της είναι πολύ χαμηλό ενώ τα οφέλη πολλαπλά!

Βλάβες στο κινητήρα

Οι βλάβες στον κινητήρα είναι μια άλλη συνηθισμένη αιτία που μπορεί να σας αφήσει στο δρόμο και να δημιουργήσει αρκετή ταλαιπωρία!

Τα προβλήματα του κινητήρα μπορούν να εκδηλωθούν για αρκετούς λόγους, όπως υπερθέρμανση της μηχανής, διαρροές λαδιού, βλάβες σε συστήματα όπως ο ιμάντας χρονισμού, κ.α.

Το γιατί ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα καθώς και την ακριβή αιτία του προβλήματος, θα μπορέσετε να την ανακαλύψετε μόνο στο συνεργείο κατόπιν επίσκεψης του αυτοκινήτου σας.

Σε περίπτωση βλάβης του κινητήρα, μην μετακινείτε το αυτοκίνητο καθώς μπορεί να προκαλέσετε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Νεκρή μπαταρία

Το να μείνετε από μπαταρία είναι πλέον κάτι πολύ συνηθισμένο, καθώς ειδικά στα καινούργια αυτοκίνητα οι μπαταρίες βγαίνουν «off» από την μια μέρα στην άλλη, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προειδοποιητικά σημάδια.

Ένα αυτοκίνητο με νεκρή μπαταρία, συνήθως μπορεί να πάρει μπρος με καλώδια από άλλο όχημα έτσι ώστε να μετακινηθεί προσωρινά μέχρι το συνεργείο για αλλαγή μπαταρίας.

Αν η μπαταρία δεν έχει νεκρώσει τελείως και απλά άδειασε(αν π.χ. αφήσατε κάτι ανοιχτό όλο τη διάρκεια της νύχτας), τότε πολύ πιθανόν να μπορεί να φορτίσει και να συνεχίσετε να την χρησιμοποιείτε δίχως να την αλλάξετε.

Μια καλή συμβουλή είναι να έχετε μαζί σας πάντα τα ειδικά καλώδια ώστε να μπορείτε να βάλετε μπρος το αυτοκίνητο σε περίπτωση που η μπαταρία σας νεκρώσει ή να βοηθήσετε αντίστοιχα ένα άλλο αυτοκίνητο αν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση!

Λάθος καύσιμο κατά τον ανεφοδιασμό

Μια δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσετε στο αυτοκίνητό σας, είναι ο ανεφοδιασμός με λάθος καύσιμο!

Είναι κάτι που μπορεί να μη συμβαίνει τόσο συχνά, όμως δυστυχώς μπορεί να γίνει! Στην περίπτωση του λάθους ανεφοδιασμού – αν για παράδειγμα το πρατήριο σας έβαλε πετρέλαιο αντί για βενζίνη – τότε το αμάξι πρέπει να μετακινηθεί μόνο με τη χρήση της οδικής βοήθειας, χωρίς να πάρει μπρος ο κινητήρας ώστε να μη γίνει μεγαλύτερη ζημιά στα μηχανικά μέρη.

Στο συνεργείο θα πρέπει να αδειάσει και να καθαριστεί όλο το ντεπόζιτο καυσίμου ενώ αν έχετε βάλει μπρος και έχει τραβήξει λανθασμένο καύσιμο μέχρι τη μηχανή, τότε η ζημιά δυστυχώς θα είναι μεγαλύτερη!

Αρκετές ασφαλιστικές προσφέρουν την κάλυψη για λανθασμένο καύσιμο που αποζημιώνει μέχρι ένα ποσό τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να επιδιορθωθεί η ζημιά στο αυτοκίνητό σας.

Δείτε αν στο συμβόλαιο της δικιάς σας ασφάλειας αυτοκινήτου περιλαμβάνεται αυτή η κάλυψη κι αν όχι, ρωτήστε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα ώστε να την συμπεριλάβετε καθώς στην περίπτωση που θα σας τύχει τέτοια ζημιά, θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα!

Τρακάρισμα με ανασφάλιστο όχημα

Ένα τρακάρισμα είναι πάντα μια δυσάρεστη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία και δίχως να εμπλακείτε σε καυγάδες. Ατυχήματα συμβαίνουν κάθε ημέρα και είναι κάτι που δεν μπορεί να εκλείψει εντελώς.

Όμως, ένα τρακάρισμα με ανασφάλιστο όχημα σας προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια και εκνευρισμό! Αν η υπαιτιότητα είναι του άλλου οχήματος, πως θα αποζημιωθείτε; Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές στο όχημά σας;

Σε κάθε περίπτωση, αν το άλλο όχημα φέρει την ευθύνη, ακόμα κι αν είναι ανασφάλιστο εσείς θα αποζημιωθείτε.

Αν έχετε την κάλυψη ανασφάλιστου μέσα στην ασφάλεια αυτοκινήτου σας, τότε η αποζημίωση θα έρθει από τη δική σας ασφαλιστική εταιρεία. Αν δεν έχετε αυτήν την κάλυψη, τότε το Επικουρικό Κεφάλαιο θα σας αποζημιώσει απευθείας.

Σίγουρα είναι μια διαδικασία που ίσως τραβήξει λίγο παραπάνω σε χρόνο, όμως θα αποζημιωθείτε αρκεί να καλέσετε άμεσα την τροχαία και τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σας για καταγραφή του συμβάντος.

Η σημασία της αξιόπιστης ασφάλειας αυτοκινήτου

Δυσάρεστες καταστάσεις στο δρόμο δυστυχώς πάντα θα συμβαίνουν! Όμως, όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είμαστε, τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπιστούν!

Μια καλή ασφάλεια αυτοκινήτου με την ανάλογη υποστήριξη του ασφαλιστικού πρακτορείου, μπορεί να σας απαλλάξει από αρκετούς τέτοιους πονοκεφάλους!

Το asfaleies24 σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές, καλύψεις και παροχές στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και να αγοράσετε τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα σε ελάχιστα λεπτά, από την άνεση του σπιτιού σας!

Βρείτε γρήγορα και εύκολα την ασφάλεια που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες και εξασφαλιστείτε έναντι των πιο συχνών και αναπάντεχων γεγονότων που μπορεί να σας συμβούν στο δρόμο!

Επιπλέον, μέσα από το asfaleies24 μπορείτε να έχετε τη φθηνότερη τιμή στην οδική βοήθεια με κόστος μόλις 10€ / εξάμηνο, εφόσον τη συνδυάζετε στο ίδιο συμβόλαιο με την ασφάλιση αυτοκινήτου ή την ασφάλεια μηχανής – μια κάλυψη που είναι απαραίτητη για κάθε όχημα και σίγουρα θα τη χρειαστείτε κάποια στιγμή!