Το κάλεσμα σε «Αυτοοργανωμένη Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας» διαδέχτηκε μία ομοφοβική πρόσκληση για αντιδιαδήλωση που πραγματοποιήθηκε από υποψήφιο του κόμματος Σπαρτιάτες ενώ ακολούθησε και κάλεσμα σε αντιφασιστική διαδήλωση.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από αρκετό χρονικό διάστημα στα social media είχε αναρτηθεί πρόσκληση για συμμετοχή σε «Αυτοοργανωμένη Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας» στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πορεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/6 με σημείο συνάντησης στο θέατρο “Βλησίδης” στο Κουμ Καπί στις 18:00, με την πορεία να καταλήγει στις 19:30 στην παραλία του παλιού Ξενία όπου θα γίνει “Sunset Queer Beach Party”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η αυτοοργανωμένη oμάδα ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Χανίων, βυζιballs, κάνει κάλεσμα στις 29/6/23 (ώρα 18:00, σημείο συνάντησης θέατρο Δ. Βλησίδης) προς όλες τις συλλογικότητες, ομάδες και ατομικότητες, για μια πορεία:

ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΛΟΑΤΚΙ+ φοβίες, στους αποκλεισμούς, στον συντηρητισμό, στην εμπορευματοποίηση και εκμετάλλευση της ζωής και των δικαιωμάτων μας, στα πάσης φύσης ροζ πλυντήρια κρατών, κομμάτων, πολυεθνικών και ΜΚΟ, στην πατριαρχία, στην έμφυλη βία, στον φασισμό, στις διακρίσεις.

2 ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ!!!Η αυτοοργανωμένη oμάδα ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Χανίων, βυζιballs, κάνει κάλεσμα στις 29/6/23…

Posted by Βυζιballs Λοατκι+ on Tuesday, June 27, 2023

Αντιδιαδήλωση από υποψήφιο των «Σπαρτιατών»

Τις τελευταίες ημέρες επίσης μέσω των social media, ο υποψήφιος των «Σπαρτιατών» στο νομό Ρεθύμνου, Κυριάκος Μπλαζουδάκης, σε ανακοίνωση που ανάρτησε ως «ανακοίνωση πολιτών Κρήτης» καλεί σε αντιδιαδήλωση.

«Την Πέμπτη 29/6/2023 και ώρα 16:00 όλοι οι γονείς της Κρήτης θα πρέπει να παραβρεθούμε στα Χανιά, στην κεντρική αγορά ,για να διαμαρτυρηθούμε ,κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ,προσβάλοντας τα χρηστά ήθη, με ενέργειες που δηλητηριάζουν τις αγνές παιδικές ψυχές .

Θα πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες ,και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας, από τα ανώμαλα αίσχη των λοατκιστών! Παρών με την ευλογία του θα είναι και ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ».

Αντιφασιστική διαδήλωση

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/6 στις 14:30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς απευθύνει η Λαϊκή Ενότητας-ΑΑ.

«Μόλις δυο μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι φασίστες προσπαθούν να κάνουν την επανεμφάνισή τους καλώντας σε αντι-συγκέντρωση μίσους την Πέμπτη 29/6 ενάντια στην 1ης αυτοοργανωμένη πορεία ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Χανίων. Το θράσος των φασιστών δεν είναι τυχαίο. Ήρθε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών που οδήγησαν στο να εκλεγούν στη Βουλή από ακροδεξιά, φασίζοντα και ανορθολογικά κόμματα, όπως η Νίκη και η Ελληνική Λύση, μέχρι το νεοναζιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών, που έχουν την υποστήριξη του καταδικασμένου φασίστα και πρωτοπαλίκαρου της Χρυσης Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Η νέα σύσταση της βουλής με την αυτοδυναμία της ΝΔ και αντιπολίτευση ακροδεξιών, προϊδεάζει για μια ακραία συντηρητικοποίηση του δημόσιου λόγου, αλλά και ενός νέου γύρου επίθεσης στα λαικά κεκτημένα και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Για την επανεμφάνιση των φασιστών στην πολιτική ζωή έχει πλήρη ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που και στην προηγούμενη θητεία, και στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, εγκολπώνει ακροδεξιά στοιχεία, με την πολιτική της ακραίας καταστολής, με την ρητορική μίσους στελεχών της, με την εγκληματική, ρατσιστική πολιτική των επαναπροωθήσεων. Την ίδια ώρα στελέχη της κυβέρνησης χαϊδεύουν τους φασίστες, σπεύδοντας να δηλώσουν πως δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε τους Σπαρτιάτες με τη ΧΑ και να τους δώσουμε ευκαιρία.

Η προκλητική προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστών στο δημόσιο χώρο, με σκοπό να ακυρώσουν την πορεία ορατότητας, πρέπει να βρει απέναντί της ένα δημοκρατικό τείχος από εργαζόμενους, νεολαία, την τοπική κοινωνία. Θα υπερασπιστούμε μια κοινωνία δίκαιη, με ισότητα, ενάντια στην ομοφοβία, ενάντια στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στο φασιστικό δηλητήριο.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονική πορεία της ΧΑ μέχρι να τους στείλει ο λαός με τους αγώνες του στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Σαν ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση-στήριξη στην πορεία ορατότητας Χανίων την Πέμπτη 29/6, 14:30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και καλούμε όλο τον κόσμο των Χανίων να είναι εκεί.

Όπως ο λαός των Χανίων κατάφερε πριν κάποια χρόνια να κλείσει τα γραφεία της δολοφονικής συμμορίας της ΧΑ, έτσι μπορεί και τώρα να καταφέρει να σταματήσει τους φασίστες» αναφέρει χαρακτηριστικά.