Αρκετή δουλειά περιμένει την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος το προσεχές διάστημα καθώς έχουν θέσει ως στόχο να μπει ένα τέλος με τις αυθαίρετες κατασκευές δίπλα στις παραλίες, φαινόμενο που παρατηρείται πρωτίστως σε τουριστικά νησιά των Κυκλάδων. Ήδη στη Μύκονο οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά καθώς ο αρμόδιος Εισαγγελέας Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου εφαρμόζει κατά γράμμα τα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Μάλιστα όπως έχει τονίζει χαρακτηριστικά στο Newsbeast: «Φέρτε μου Πρωτόκολλα Κατεδαφίσεως και θα γκρεμίσω ο,τιδήποτε περιγράφεται σε αυτά! Τα αστεία με τη Μύκονο τελειώσανε».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο οι ιδιοκτήτες των μεγάλων και γνωστών beach bars και παραθαλάσσιων εστιατορίων να γκρεμίζουν μόνοι τους τις αυθαίρετες κατασκευές, πριν έρθουν οι μπουλντόζες του κράτους, προκειμένου να μην μένουν για μέρες κλειστό το υπόλοιπο μέρος του μαγαζιού τους.

Τώρα, ο νόμος και η τάξη θα εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων από την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, βάζοντας ένα τέλος στην επονομαζόμενη «μαφία των αυθαιρέτων». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο στόχαστρο μπαίνουν τώρα τέσσερα ακόμη νησιά. Πρόκειται για την Ίο, την Τήνο, την Πάρο και τη Σύρο, όπου βρίσκεται και η έδρα της Εισαγγελίας.

Τήνος

Σε όλα αυτά τα νησιά έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδαφίσεων κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, τα οποία θα εκτελεστούν μέσα στο καλοκαίρι. Σε επίπεδο μικροκατασκευών ήδη έχουν αρχίσει να ξηλώνονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες πέργκολες που καταλαμβάνουν παρανόμως τμήματα ζώνης του αιγιαλού και της παραλίας, εμποδίζοντας μέχρι σήμερα τους λουόμενους να κάνουν ανεμπόδιστοι το μπάνιο τους.

Μάλιστα, αναμένεται εκτός από την εκτέλεση των πρωτοκόλλων, να γίνει και επανέλεγχος της νομιμότητας οικοδομικών αδειών και πράξεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων, καθώς υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος από υπαλλήλους της πολεοδομίας που έκαναν τα στραβά μάτια σε μια σειρά παράνομων πράξεων.