Την Τρίτη 9 Μαΐου στις 20:30 θα μεταδοθεί στο Facebook & το Youtube του meallamatia.gr ή στα social media της Περιφέρειας Αττικής η παράσταση «Ανάσα μου κι αέρα», μια σύμπραξη καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία που θα αποτελέσει ύμνο συμπερίληψης και προσβασιμότητας.

Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, εκκινεί και επίσημα στην πράξη το Μητρώο Ανάπηρων Καλλιτεχνών που έχει δημιουργήσει και απευθύνει κάλεσμα εγγραφής σε όλες, όλους και όλα, ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους!

Οι κορυφαίοι στιχουργοί Λίνα Νικολακοπούλου και Παρασκευάς Καρασούλος, επιμελούνται καλλιτεχνικά τη βραδιά και δίνουν Ανάσα κι Αέρα στην προσπάθεια καλλιτεχνικής συμπερίληψης, ενώ η γνωστή ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου ενώνει τη φωνή της με τη δική μας, για τη διεκδίκηση πρόσβασης και ορατότητας στον Πολιτισμό!

Η εκδήλωση θα έχει ζωντανή διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Hands Up, καταρρίπτοντας έτσι το μύθο πως τα κωφά και βαρήκοα άτομα δε δύνανται να έχουν πρόσβαση στις μουσικές εκδηλώσεις.

Επιλεγμένα τραγούδια των κορυφαίων στιχουργών επιπλέον ερμηνεύουν οι:

• Απόστολος Κίτσος

• Παναγιώτης Λάμπουρας

• Θοδωρής Νικολάου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Σταύρος Ράγιας

Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Μαζί τους οι μουσικοί:

• Χρίστος Θεοδώρου, Πιάνο

• Λευτέρης Γιούσιος, Ηλεκτρική και Ακουστική Κιθάρα

• Πέτρος Κρεμυζάκης, Ηλεκτρικό Μπάσο

Τις εμφανίσεις των μελών του Μητρώου Ανάπηρων Καλλιτεχνών, από πλευράς ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, θα εγκαινιάσουν με τη συμπεριληπτική συμμετοχή τους στην εκδήλωση οι:

Κωνσταντίνος Τσιμπίδας, Τζουλιάνα Μπούσι, Μαρίνα Ανδριανού, Βασίλης Μαντζοράκης, καθώς και το συμπεριληπτικό φωνητικό σύνολο – από γυναίκες με και χωρίς οπτική αναπηρία- “C-through”**, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Εύας Λουκάτου.

Τη βραδιά θα παρουσιάσει ο τυφλός δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» Βαγγέλης Αυγουλάς.

Η εκδήλωση θα προσφέρεται δωρεάν σε κάθε άτομο που επιθυμεί να την παρακολουθήσει, ενώ θα παραμείνει αποθηκευμένη στα social media της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» για περαιτέρω καλλιτεχνική απόλαυση!

Η live streaming εκπομπή της εκδήλωσης εξασφαλίζει όχι μόνο την πανελλαδική αλλά και τη διεθνή απεύθυνσή της σε ελληνόφωνο κοινό ακόμα και σε ΑμεΑ που – για λόγους προσβασιμότητας – δεν μπορούν με φυσική παρουσία να προσέλθουν σε ένα πολιτιστικό γεγονός. Η κατοικία σε απομακρυσμένες περιοχές, η έλλειψη συνοδών, τα πρόσθετα κόστη μετακίνησης, οι μη προσβάσιμοι χώροι εκδηλώσεων είναι εμπόδια που δε θα συναντήσει κάποιο άτομο παρακολουθώντας διαδικτυακά την εκδήλωσή μας.