Διασωληνομένος νοσηλεύεται ο άνδρας ο οποίος το πρωί της Τετάρτης (29/03), έβαλε φωτιά στο στρώμα του κρεβατιού του, σε δωμάτιο του δευτέρου ορόφου της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Ο νοσηλευόμενος προκάλεσε «συναγερμό» στο νοσοκομείο επειδή κάπνιζε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο νοσηλευόμενος βρισκόταν μόνος του στο δωμάτιο και αποφάσισε να ανάψει τσιγάρο. Όμως, όλα πήραν διαφορετική τροπή, όταν το τσιγάρο του έπεσε στο κρεβάτι με αποτέλεσμα να ανάψουν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα.

Ο ίδιος προσπάθησε να σβήσει την φωτιά με τα χέρια του, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα β’ και γ’ βαθμού. Οι καπνοί που έβγαιναν από το δωμάτιο αλλά και η χαρακτηριστική μυρωδιά, τράβηξαν την προσοχή των συνοδών των ασθενών που βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή στο κτίριο.

Έτσι, η φωτιά έγινε αντιληπτή και οι συνοδοί των ασθενών που βρισκόντουσαν στον διάδρομο, με τη χρήση πυροσβεστήρων που υπήρχαν στον χώρο, ανέλαβαν δράση μέχρις ότου να φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε άμεσα. Σημειώνεται πως στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, οι οποίοι έθεσαν την κατάσταση υπό έλεγχο.