Ο άνθρωπος που μίλησε τελευταίος με τους μηχανοδηγούς του μοιραίου Intercity αναφέρθηκε στη τραγωδία στα Τέμπη και είπε πως είδε το τρένο να φεύγει ανάποδα, καθώς έκανε τη διαγώνια.

Ο ιδιωτικός υπάλληλος που είναι φύλακας σε διάβαση που βρίσκεται περίπου πέντε με επτά λεπτά από το σημείο της τραγωδίας είπε στο «Tlive» πως «έχω ενημερώσει τους αρμοδίους μου, μέσω του σταθμάρχη του παλιού, μόλις έγινε το συμβάν, ο Γιώργος, ο Ζήντρος που λέμε. Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει “πάρε με ένα τηλέφωνο στο σταθμό μέσα, στο σταθερό”. Παίρνω τηλέφωνο, μου λέει, “θυμήσου” μου λέει, “πως έφυγε το τρένο”. Του λέω “Γιώργο έφυγε, έκανε τη διαγώνια, έφυγε ανάποδα, έφυγε από την κάθοδο”».

Παράλληλα, δήλωσε πως «είμαι εδώ σε ένα πασάγιο που λέμε, σε μια διάβαση φυλασσόμενη, μετά την Καραγάτση, δηλαδή από το κλειδί έχω απόσταση 100 μέτρα… Είχαμε εντολή από τον σταθμάρχη ότι τα τρένα θα φύγουν από την κάθοδο».

«Εγώ ενημέρωσα και είπαν ότι μπορεί να με καλέσουν στο δικαστήριο», είπε και περιέγραψε την συνομιλία που είχε με τους μηχανοδηγούς. «Ελεύθερα, 62 ελεύθερα, το πασάκι Αγιάς, καλό δρόμο παιδιά», είπε στους μηχανοδηγούς της μοιραίας αμαξοστοιχίας και σημείωσε ότι του απάντησαν «”καλό βράδυ φίλε, καλή συνέχεια” και σε πέντε με επτά λεπτά από την απόσταση την δικιά μου, έγινε το ατύχημα».

Επίσης, ανέφερε πως με το κλειδί δεν είχαν προκύψει σοβαρά προβλήματα. «Ποτέ τον ποτών, όχι. Ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ για το λόγο αυτό, για το κλίμα, όλο αυτό, άσχημα πράγματα και ψυχολογικά κι αυτά, ήμουν έτοιμος για αυτό τον λόγο, για τα παιδιά για τις ψυχές και μόνο, έτσι», είπε στην εκπομπή του Alpha.