Ο 20χρονος Στέλιος, επιβάτης του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη, είναι ένας από τους ανθρώπους που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το βαγόνι 3. Ο Στέλιος ζητά να μάθει αν οι γονείς ενός 5χρονου παιδιού που έσωσε από τα συντρίμμια είναι καλά στην υγεία του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, αυτό που τον έχει στοιχειώσει είναι το άκουσμα αυτού του 5χρονου παιδιού, το οποίο είχε πιαστεί από το πόδι του και ζητούσε επίμονα τη μητέρα του. «Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο κόσμος είχε πεταχτεί έξω από το τρένο, το οποίο είχε κοπεί στα δύο» ανέφερε ο 20χρονος Στέλιος.

Εξιστορώντας τις απίστευτες στιγμές που έζησε εκείνο το βράδυ, ο Στέλιος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «TLive», είπε χαρακτηριστικά πως «είδα ένα παιδάκι που κρατούσε το πόδι μου, το πήρα αγκαλιά και βγήκαμε από το βαγόνι. Όταν το ρώτησα ‘’που είναι οι γονείς σου;’’, εκείνο απάντησε αόριστα ‘’εκεί’’».

Ο 20χρονος κάνει έκκληση «Το αγοράκι είχε ένα αχανές βλέμμα, ήταν σε κατάσταση σοκ. Το όνομά του δε μου το είπε, ήταν καστανόξανθο και είχε αφέλειες». Ο Στέλιος θέλει να μάθει αν οι γονείς του παιδιού ζουν, για να σιγουρευτεί πως όλα είναι καλά με το παιδί. «Πήρα το παιδί αγκαλιά και πηδήξαμε από το τρένο Για να ανέβουμε το βουνό και να πάμε προς τον δρόμο, το πήρα στη πλάτη και φύγαμε».

Ο Στέλιος περιγράφει τις εικόνες απόλυτου χάους από τη στιγμή της έκρηξης των τρένων, καθώς αναφέρει πως είδε καμένο ή μη αρτιμελείς ανθρώπους, «πλακωμένο» από τα συντρίμμια του τρένου, ενώ όσοι βγήκαν από αυτό, έπρεπε να περάσουν μέσα από τη φωτιά. Ο ίδιος χτύπησε το κεφάλι του, στο οποίο είχε μπει ένα γυαλί, αλλά εκείνη τη στιγμή δε το είχε καταλάβει. Έτσι, κατάφερε να βοηθήσει άλλους επιβάτες να βγουν από το τρένο.