Ταυτοποιήθηκε η σορός της 28χρονης Ελπίδας Χούτα, που ήταν στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη όπως είπε στο Πρωινό ο αδερφός της, Σεραφείμ Χούτας. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το πτώμα της είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που έχει δοθεί ρητή εντολή να μην ανοίξει το φέρετρο.

«Η Ελπίδα ήταν 28 χρονών. Ταυτοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, είναι νεκρή. Πριν λίγο με παίρνει η Αστυνομία τηλέφωνο και μου λέει ότι θα γίνει η κηδεία με δημοσία δαπάνη, αλλά θα τηρηθεί η εντολή να μην ανοιχτεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση» είπε.

«Μιλούσε κάποιος υπεύθυνος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έλεγε ότι λάθη έγιναν, λάθη γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Θα συνεχίσουν να γίνονται λάθη; Και θα στερούμε τη ζωή ανθρώπων κάθε φορά; Όποιος και να παραιτηθεί, όποιος και αν πάρει την ευθύνη, ό,τι αποζημίωση και αν πάρω δεν θα μου δώσει τίποτα τη ζωή της Ελπίδας πίσω. Τίποτα. Η Ελπίδα και όσοι ήταν στο τρένο πλήρωσαν εισιτήριο κανονικότατα, γιατί; Για να τους σκοτώσουν» ανέφερε.

«Ευτυχώς, δεν έτυχε να ταξιδέψουν όλα τα παιδιά μαζί»

Χθες (2/3), πριν ταυτοποιηθεί η 28χρονη, ο πατέρας της είχε μιλήσει για ένα «εύθυμο κορίτσι» και ευχήθηκε κανείς να μην βιώσει ό,τι βιώνει η δική του «κουτσουρεμένη» όπως τη χαρακτήρισε οικογένειά του.

«Ήταν ένα εύθυμο, χαρούμενο 28χρονο κορίτσι, που πήρε το πρώτο του πτυχίο ως πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα. Ήθελε να έχει και δεύτερη υπογραφή και πέρασε στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου ήταν τετραετής. Έχω τρία παιδιά που σπουδάζουν εκεί. Τα παιδιά μου θα ανοίξουν την ντουλάπα της αδερφής τους με όλα τα ρούχα της μέσα… Δεν εύχομαι τέτοιο συναίσθημα ούτε στον χειρότερο εχθρό μου.

Το κορίτσι μου το ανάθρεψα με τις καλύτερες προοπτικές, όχι να μου το σκοτώσει ο οποιοσδήποτε αλήτης. Τι να μου πείτε; Απλώς, σκέφτομαι ότι πάντα υπάρχουν τα χειρότερα στη ζωή και προσπαθώ να δίνω κουράγιο στον εαυτό μου ώστε να είμαι χρήσιμος στην υπόλοιπη οικογένεια… Την κουτσουρεμένη πια οικογένεια. Θα έρθει το Πάσχα και θα είναι το σερβίτσιο και η καρέκλα της άδεια… Ευτυχώς, δεν έτυχε να ταξιδέψουν όλα τα παιδιά μαζί. Συνήθως ταξιδεύουν όλα μαζί τέτοιο καιρό, τα τελευταία έξι χρόνια. Αν συνέβαινε, θα έπαιρνα το πολυβόλο και όποιον έβρισκα από αυτούς… Δεν μπορεί να κρέμεται ολόκληρος ο σιδηρόδρομος Ελλάδος σε ένα άτομο. Μπορεί να πάθαινε καρδιά, να είχε ένα ατύχημα, να ήταν πιωμένος… Γιατί να είναι χειροκίνητη η λαβή; Με τη μονή γραμμή δεν είχε συμβεί. Συνέβη τώρα με τη διπλή, την ιταλική…», πρόσθεσε στη συνέχεια.