Το πρωί της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου θα κριθεί η τύχη της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων. Μετά τα όσα είπε περί ποινικών ευθυνών του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. ο δήμος Αθηναίων προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου η απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική και η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για το πρωί της Τρίτης.

Ωστόσο, ο δήμος Αθηναίων παρότι έχει τα σχετικά κονδύλια δεν έχει ακόμη καταβάλει τα περίπου 1,5 εκ ευρώ των υπερωριών του Οκτωβρίου στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα σύμφωνα με νομικούς να εξασθενίζουν οι λόγοι ακυρότητας της απεργιακής κινητοποίησης. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, αν ο λόγος της απεργίας ήταν μόνον οι συμβασιούχοι για την τύχη των οποίων έχει ήδη αποφανθεί η Δικαιοσύνη, τότε «οι λόγοι ακυρότητας της θα ήταν προφανείς».

Να σημειωθεί ότι στην αίτηση ακυρότητας της απεργίας που κατέθεσε ο δήμος Αθηναίων, γίνεται επίκληση κινδύνου δημόσιας υγείας, ενώ όσον αφορά τις υπερωρίες τονίζεται ότι άλλοι δήμοι έχουν να καταβάλουν την υπερωριακή απασχόληση και για ένα εξάμηνο και ότι θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες, χωρίς να εξηγείται για ποιους λόγους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αυτό, καθώς δεν γίνεται λόγος για ταμειακό πρόβλημα.
πηγή: aftodioikisi.gr