Περισσότερες από 12 ώρες χρειάστηκαν τα σωστικά συνεργεία για να φτάσουν στα Άγραφα της Ευρυτανίας, στο σημείο όπου είχε πέσει σε γκρεμό Ι.Χ. αυτοκίνητο με δύο επιβάτες. Ώρες αγωνίας αλλά και υπεράνθρωπης προσπάθειας από τα σωστικά συνεργεία που πάλευαν μέσα στα χιόνια και σε δύσβατη περιοχή για να φτάσουν.

Η σφοδρή χιονόπτωση και η χιονοθύελλα που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών της 7ης ΕΜΑΚ που ξεκίνησαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα από τη Λαμία για να φτάσουν στα Άγραφα. Όταν έφτασαν εκεί το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να πάρουν τον τραυματία συνοδηγό 71 ετών, να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Καρπενησίου και να περισυλλέξουν το νεκρό 60χρονο οδηγό του Ι.Χ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αυτοκίνητο που κινούνταν στην περιοχή των Αγράφων έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 60χρονος οδηγός και να τραυματιστεί ο 71χρονος συνοδηγός. Ο τελευταίος όταν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο μπόρεσε να ειδοποιήσει τις αρχές για το συμβάν και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια γέφυρα σωτηρίας.

Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να φτάσουν προς το σημείο ακολουθούμενες και από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Μέσα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε εκείνο το σημείο και που γίνονταν πολύ δυσκολότερες από τη σφοδρή χιονοθύελλα, οι πυροσβέστες βοηθούμενοι και από ανθρώπους του Δήμου Αγράφων που γνώριζαν την περιοχή μπόρεσαν να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Χρειάστηκαν, όμως, αρκετές ώρες αφού στη μαραθώνια νυχτερινή τους πορεία σε αρκετές περιπτώσεις εγκλωβίστηκαν είτε οχήματα της Αστυνομίας είτε του ΕΚΑΒ. Η ολονύκτια πορεία τους κατέληξε να φτάσει τα ξημερώματα στα Άγραφα.

Το μεσημέρι κατόρθωσαν τελικά να απεγκλωβίσουν νεκρό και τραυματία τα συνεργεία της ΕΜΑΚ, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο άνδρες που κατάγονται από την Καρδίτσα είχαν πάει στην περιοχή για κυνήγι. Παραμένουν, ωστόσο, άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το συγκεκριμένο δυστύχημα.