Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα το πρωί με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες που θα φθάνουν στα πελάγη τα 9 και πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ, καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια, που θα πέσουν αρχικά στα βόρεια, θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Ιδιαίτερα στην Αττική προς το μεσημέρι της Παρασκευής προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι άνεμοι θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Από το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα στην Αττική θα εξασθενίσουν και θα εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του Νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (κυρίως στα βόρεια). Τα φαινόμενα προβλέπεται να σταματήσουν το βράδυ του Σαββάτου.

Το Σάββατο στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται χιονόνερο ή χιόνι και τοπικές καταιγίδες. Στις περιοχές της Λήμνου, των Σποράδων, της Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται εξασθένιση των ανέμων και από τη νύχτα εξασθένιση των φαινομένων.

Και στο Θερμαϊκό Κόλπο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με σφοδρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει:

Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Σε περιοχές που ενδέχεται να πέσει αρκετό χιόνι να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας προς αποφυγή ατυχημάτων και εγκλωβισμών στο δρόμο.