Σάλος έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το κοκορέτσι και την προέλευσή του. Ο αγώνας διεκδίκησης της «παρότητας» του πιάτου συνεχίζεται με ακόμη και τη Hurriyet να παίρνει θέση στο πρωτοσέλιδό της.

Μιλώντας στην εφημερίδα, μάλιστα, ειδικοί, όπως τονίζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης αναλύουν ότι υπάρχουν συνταγές για το κοκορέτσι από το 1883, γεγονός που αποδεικνύει ότι τελικά είναι τουρκικό.

Την Δευτέρα (18/7) αφιερώθηκαν ολόκληρα ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδα σε τουρκικά ΜΜΕ τα οποία επεσήμαναν: «Mετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της. Το θέμα αυτό το συζητήσαμε με τους σεφ και μας είπαν πως δεν θα αφήσουμε το κοκορέτσι στα χέρια των Ελλήνων!».

Επίσης υπήρξε και ρεπορτάζ με Τούρκους πολίτες να λένε μπροστά στην κάμερα: «Toυς προκαλώ, είναι δικό μας. Ας έρθουν να δουν, εγώ φτιάχνω το καλύτερο. Δεν μας πήραν στην ΕΕ, τὠρα θα μας πάρουν και το κοκορέτσι;».

«Ας έρθει ένας Έλληνας να φάμε μαζί κοκορέτσι. Όποιος φάει περισσότερο, τότε το κοκορέτσι θα είναι δικό του» επεσήμανε άλλος ενώ τρίτος δήλωσε: «To δικό μας το κοκορέτσι είναι άλλο, είναι υπέροχο. Πάνε και διεκδικούν το κοκορέτσι μας. Το κοκορέτσι είναι κάτι που έχει μείνει από τους προγόνους μας».