Έκρηξη σημειώθηκε σε κρεοπωλείο – μίνι μάρκετ στην οδό Ιουλιανού κοντά στη συμβολή με την οδό Αλκιβιάδου, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στον σταθμό Λαρίσης. Στο σημείο έχουν σπεύσει ένα ασθενοφόρο, πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις της αστυνομίας.

Αποκλεισμένη είναι αυτή την ώρα η οδός Ιουλιανού από το ύψος της Αλκιβιάδου.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά υπάλληλος του καταστήματος και διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ακόμα δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν -ευτυχώς ελαφρά- και δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές, κυρίως στο υπόγειο αλλά και στο υπόλοιπο κατάστημα και από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς ήταν ώρα αιχμής και η Ιουλιανού είχε κίνηση.

Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται, ωστόσο ως πιθανότερη αιτία εξετάζεται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο ανέφεραν πως μύριζε έντονα υγραέριο, δεν βρήκαν όμως φωτιά και από το υπόγειο έβγαλαν τέσσερις μεγάλες φιάλες οι οποίες δεν είχαν εκραγεί.

Προληπτικά ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στον τόπο της έκρηξης συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ, αλλά και της ΔΕΠΑ για να ελεγχθεί αν υπήρχε διαρροή αερίου, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.

Παράλληλα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ιουλιανού, η οποία παραμένει ακόμα κλειστή.

Στο χώρο του καταστήματος θα γίνει αυτοψία από πραγματογνώμονες για να βεβαιωθούν τα αίτια, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας.