Τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Λευκά Όρη της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στην ορεινή περιοχή Γουργούθακα Σφακίων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr, ζευγάρι Βέλγων τουριστών ηλικίας περίπου 50 ετών ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι η σύζυγος φέρει τραύματα στο πόδι και αδυνατεί να μετακινηθεί μετά από πεζοπορία που έκαναν στο βουνό.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο ΠΚ Ανώπολης, στο ΠΥ Βρυσών Χανίων καθώς και στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης. Συνολικά 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα επιχειρούν στο σημείο όπου βρίσκεται η τραυματίας, ενώ έχουν και τη στήριξη ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το ζευγάρι ειδοποίησε ότι βρίσκεται σε υψόμετρο σχεδόν 2.000 μέτρων, κοντά στο καταφύγιο Κατσιβέλι, στα Λευκά Όρη των Χανίων. Υπογραμμίζεται δε, ότι στην περιοχή που βρίσκεται το ζευγάρι έχει ακόμα πυκνά χιόνια, παρότι διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται και το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει την Βελγίδα και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων.