Newsroom

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στις αδερφές Ρούλα και Δήμητρα Πισπιρίγκου, όπως αποτυπώνονται μέσα από SMS που αντάλλαξαν οι δυο τους λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ίριδας, του δεύτερου από τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Η 33χρονη προφυλακισμένη μητέρα είχε φύγει από το σπίτι της, ενώ η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν ακόμη στη ζωή.

«Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα και θα σα καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί», είναι ένα χαρακτηριστικό μήνυμα της Δήμητρας Πισπιρίγκου προς την αδερφή της Ρούλα. Η θεία της μικρής Τζωρτζίνας φαίνεται να προτρέπει τη μητέρα να σκεφτεί το παιδί της: «Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές», αναφέρει χαρακτηριστικά σε κάποιο από αυτά.

«Το παιδί σου έκλαιγε και σε ζήταγε», αναφέρει κάποια στιγμή η Δήμητρα, Πισπιρίγκου, με τη Ρούλα να απαντά χαρακτηριστικά: «Λοιπόν άκου, θα έρθει, θα του δώσετε το παιδί και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και άστον με το παιδί να το μεγαλώσει όπως μπορεί».

Τα sms καταγράφηκαν την περίοδο από τις 6/4/21 έως και τις 29/4/2021, όταν η 33χρονη, Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εγκαταλείψει προσωρινά το σπίτι της, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει αναστάτωση στο οικογενειακό της περιβάλλον.

Ακολουθούν αναλυτικά τα SMS:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα (6/4/2021): «Άμα έχεις ενοχές, τράβα αυτοκτόνα. Από χθες μου στέλνεις να πεθάνω. Να σας δείξει τα μηνύματα και τώρα πάει στο τμήμα (σ.σ. ο Μάνος) λέει ,δεν ξέρω τι θα γίνει μόνο να προσέχετε το παιδί»

Δήμητρα Πισπιρίγκου (6/4/21 – 2.51 μ.μ.) «Σήκω το τηλέφωνο θα σε πάρει ο διάολος…Τα έχεις κάνει π…Αντί να σκεφτείς γ**τον Χριστό σου γ ,ότι έχεις χάσει τα παιδιά σου και έχεις άλλο ένα που καίγεται για σένα λες αρχ*…Τσακίσου και σήκωσέ το…Μίλησα με τον Μάνο… και πολύ καλά θα κάνει ναστο πάρει το παιδί … Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα σαν τις παλιό π. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές»

Ρ: «Να του τα δώσετε…Και να της πεις ότι η μαμά την αγαπάει πολύ…Και να μην τον απειλείτε»

Δ: «Σήκωσέ το τώρα…Και μετά αυτοκτονία…Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα και θα σα καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί…Αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα»

Ρ: «Ντροπή μου εμένα που είμαι μάνα, αυτουνού όχι ντροπή το να μας παρατάει με δύο παιδιά πεθαμένα. Μπράβο σας. Βαρεθήκαμε τις απειλές σας, πνίγηκα ρε, δεν μπορώ άλλο πόνο. Να τον πάρεις τηλέφωνο να δεις τι στέλνει, να σας δείξει και μετά θα μου πεις ντροπή μου εμένα. Του το είπα. Δεν αντέχεται άλλος πόνος. Ρε καθίστε εσείς ή δίνετε συμβουλές συνέχεια , να μπορέσετε να συνεχίσετε εγώ δεν μπορώ δεν μπορώ άλλο,τέλος…Εμένα πρήζετε, αυτός τίποτα , Κύριος σε όλα…Μπράβο σας»

Δ: «Αλλιώς θα έρθει η αστυνομία και θα σε κατεβάσει…Κατέβα τώρα…Μόνη μου είμαι με τον Τς… Πες μου πού είσαι να ανέβω να μιλήσουμε…Μην μπλέξουμε τσάμπα. Έλα και θα τα βρούμε όλα»

Ρ: «Παίρνω εγώ την αστυνομία τώρα και θα δείτε όλοι. Είμαι 32 χρονών και θέλω να είμαι μόνη μου. Τι θα πείτε ρε στην αστυνομία τι; Ότι έφυγα απ’ το σπίτι και; Η πρώτη είμαι ή η τελευταία; Παίρνω τον δικηγόρο τώρα όμως αν δεν με αφήσετε ήσυχη»

Δ: «Πήραμε εμείς το δικηγόρο, θα σε χώσουν μέσα. Ξεκόλλα χαζή, θα σε βάλουν στην ψυχιατρική»

Ρ: «Ποια ψυχιατρική ρε ,τι λέτε ,πάτε καλά; Όποιος φεύγει από το σπίτι του είναι τρελός;»

Δ: «Έχει στείλει μηνύματα και θα τα χρησιμοποιήσει αυτός. Σκέψου μόνο το παιδί σου»

Ρ: «Μίλησα με τον δικηγόρο ,δεν μπορεί να το πάρει ο Μάνος το παιδί αφού εγκατέλειψε το σπίτι του, σκέψου λογικά…Εγώ δεν έχω στείλει τίποτα…Δεν ξέρω τι λέει»

Δ: «Ελα να μιλήσουμε και μετά κάνε ότι θες…Έχει στείλει ,μου τα έστειλε τα μηνύματα μη λες μαλ*** τώρα σε μένα»

Ρ: «Εγώ του είπα μόνο ότι θα εξαφανιστώ γιατί δεν αντέχω άλλο ,αν έχει μηνύματα να τα δείξει…Εγώ σου είπα ότι αυτό μου έλεγε θα πεθάνω»

Ρ:«Λοιπόν για κλείσε να πάρω το δικηγόρο να δούμε δεν κατάλαβα να με ψάχνει η αστυνομία για ποιο λόγο; Δεν είμαι ανήλικη»

Δ: «Ρε έλα να μιλήσουμε να τελειώνουμε θα μπλέξουμε… θα μείνεις μόνη σε αυτό θες; Ή θες να πεθάνεις… έθαψες δύο παιδιά γ*** το κεφάλι σου…»

Ρ: «Εγώ δεν είπα πουθενά να πεθάνω δεν ξέρω τι λέτε και τι λέει ο Μάνος ή τον ακούτε κιόλας»

Δ: «Τον γράφω στα α.. μου τον Μάνο. Εγώ τον πήρα να του πω ότι θα πάρω εγώ το παιδί και μου είπε ότι έχει βάλει δικό του δικηγόρο και θα το πάρει αυτός… Το παιδί σου έκλαιγε και σε ζήταγε…Τελείωνε μη μου τρως το Χριστό»

Ρ: «Λοιπόν άκου, θα έρθει, θα του δώσετε το παιδί και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και άστον με το παιδί να το μεγαλώσει όπως μπορεί»

Δ: «Τώρα ο δικηγόρος δεν το σηκώνει μην το συνεχίζετε γιατί θα πάρω εγώ την αστυνομία… Μάνος μου είπε ότι το βράδυ θα έρθει να πάρει το παιδί. Δώστο γιατί θα μπλέξετε όντως…Αν δεν θέλετε φέρε μου κάπου το παιδί να το πάρω εγώ να φύγω ,αλλά θα φύγω και δεν θα ξέρει κανείς»

Δήμητρα: «Μου είπε ο δικηγόρος “καλή μου κοπέλα ότι έχει εγκαταλείψει το σπίτι και από τη στιγμή που δεν θέλει το παιδί δεν μπορεί να πάει μαζί του…Να το πάρεις εσύ και να φύγεις χίλιες φορές”»

Ρ: «Επειδή θέλω τα καλύτερα για το παιδί μου για αυτό δεν τ ‘ ακούω απ την αρχή αλλιώς θα την έπαιρνα και θα φεύγαμε μαζί γι’ αυτό. Επειδή δεν θέλω άλλο να τη στεναχωρώ άλλο δώστη στον Μάνο , εφόσον τη θέλει και τέλος…Πες να μιλήσετε όλοι μαζί χωρίς εμένα…Και αν είναι και αλλάξει γνώμη να έρθει να βρει, αν όχι θα με πάρεις για να μου το πεις…Εγώ δεν θέλω να είμαι μπροστά σε όλους μιλήστε του εσείς μόνο με τον πατέρα του».

Τα μηνύματα Ρούλας και Μάνου

Ρούλα Πισπιρίγκου

Λίγα 24ωρα πριν είχαν δει το φως της δημοσιότητας και επαφές που είχαν η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη (κλήσεις, μηνύματα, συνομιλίες στο Viber), οι οποίες δείχνουν ότι το ζευγάρι είχε καυγαδίσει, με την 33χρονη να φαίνεται ότι σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Εγώ θα φύγω από το σπίτι, άντε να κάνεις καριέρα»

Σε άλλη επικοινωνία του ζευγαριού, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλά για το μωρό που κυοφορούσε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εγώ θα φύγω από το σπίτι, θα νοικιάσω αλλού. Εσύ πιστεύεις ότι με 600 ευρώ θα περνάω με νοίκι, την Τζωρτζίνα και τις εξετάσεις για τ μωρό;

Μάνος Δασκαλάκης: Ποιες εξετάσεις και ποιο μωρό;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σου είπα, θα κρατήσω το μωρό για τη Τζωρτζίνα μόνο. Τουλάχιστον να της δώσω μια χαρά.

Άντε να κάνεις καριέρα και παιδία και 10.000 γκόμενες, μπορείς, έδειξες σε εμάς τι είσαι. Και στους ζωντανούς και στους πεθαμένους. Παιδί δεν κρατάω γιατί δεν θέλω να δει τι πατέρα είχε. Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τώρα, όπως και η μπέμπα που έφυγε και σε απάλλαξε.

«Μήπως πρόσεξες αν είχε βέρα σήμερα;»

Σε άλλη συνομιλία, η Ρούλα Πισπιρίγκου επικοινωνεί με την αδερφή της, Δήμητρα, όταν ήταν με την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, αλλά φαίνεται να είχε το μυαλό της στον Δασκαλάκη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μήπως πρόσεξες αν είχε βέρα σήμερα; Γιατί μου είπε την έχει βγάλει.

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Όχι δεν τον κοίταξα καθόλου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γ… ούτε εγώ. Έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε αυτό…

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Άμα τον ξαναδούμε θα το κοιτάξω. Κοιμήθηκε το παιδί;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ευτυχώς ήταν η νοσηλεύτρια εδώ και μου λέει είναι που της πήρα πίεση, ναι τώρα…

«Θέλω το πανάκι πίσω»

Ρούλα Πισπιρίγκου

Αίσθηση προκαλεί και το μήνυμα που έστειλε η 33χρονη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας. Λίγες μέρες μετά την ανακοπή που προκάλεσε την τετραπληγία στην Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στον Μάνο Δασκαλάκη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και το θέλω να το πάρω.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του χθες και σχολιάζοντας το μήνυμα «κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;» που έστειλε ο Μάνος Δασκαλάκης στη Ρούλα Πισπιρίγκου, είπε ότι «αυτό έχει ειπωθεί σύμφωνα με την εντολέα μου στο πλαίσιο των υποψιών που είχε ο Δασκαλάκης ότι υπήρχε κίνδυνος να κάνει κακό στον εαυτό της».

«Τα μηνύματα περιγράφουν περισσότερο σκέψεις και συναισθήματα παρά γεγονότα που μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά. Μετά και την περίοδο της καραντίνας που επιδείνωσε τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, είναι μέσα στα πλαίσια νομίζω αυτοί οι διάλογοι», συνέχισε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης έδωσε την δική του εκδοχή για τα ανατριχιαστικά SMS που είδαν το φως της δημοσιότητας και είχε ανταλλάξει με την Ρούλα Πισπιρίγκου, λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ίριδας.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα, απάντησε πως έκανε λόγο για «απώλειες», αναφερόμενος στην απόπειρα αυτοκτονίας που απειλούσε ότι θα κάνει η Ρούλα και στους θανάτους των κοριτσιών.

«Είχαμε χάσει την Ίριδα και φοβόμουν», είπε στην εκπομπή του Star, για το SMS που είχε γράψει αναφέροντας το εξής: «Τι θα γίνει τώρα, θα έχουμε από μια απώλεια, κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι;».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο