Νέα στοιχεία που «αδειάζουν» την Ρούλα Πισπιρίγκου δίνουν μέσω των καταθέσεών τους γιατροί από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα και αυτή τη φορά αφορούν το ρινικό οξυγόνο που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Mega ένα σοβαρό στοιχείο στην υπόθεση έρχεται να προστεθεί από την κατάθεση της υπεύθυνης των γιατρών.

Συγκεκριμένα γιατρός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου αναφέρει ότι η μητέρα χτύπησε με ράθυμο τρόπο την πόρτα στο γραφείο και τους είπε «Σαν να ακούγεται το οξύμετρο».

Η γιατρός φέρεται να κατέθεσε ότι βρήκαν την Τζωρτζίνα ωχρή, χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση και απώλεια ούρων. Μάλιστα στην κατάθεση περιγράφεται πως το παιδί περιέργως βρίσκονταν στη μέση του κρεβατιού και σε πλάγια θέση, χωρίς το ρινικό οξυγόνο.

Σε ερώτηση που φέρεται να έκαναν οι γιατροί στην Ρούλα Πισπιρίγκου για ποιο λόγο βρέθηκε το παιδί σε αυτή τη θέση, εκείνη -σύμφωνα με την κατάθεση της γιατρού- είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε ένα τέντωμα και ξαφνικό τίναγμα προς τα πίσω. Το ρεπορτάζ του καναλιού σημείωσε πως την ίδια περιγραφή είχε κάνει η 33χρονη προφυλακισμένη μητέρα και για τον θάνατο της Μαλένας.

Επίσης, η νοσηλεύτρια που κλήθηκε με το κουδούνι (κάτι που χρησιμοποιείται μόνο για απλά αιτήματα) δήλωσε ότι βρήκε την Τζωρτζίνα αναίσθητη και χωρίς το οξύμετρο.