Από 1η Μαΐου σταμάτησε η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού και τώρα η συζήτηση γυρνάει γύρω από το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο Mega, είπε ότι όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φοράνε μάσκες σε χώρο με κόσμο.

«Δεν υπάρχει απόφαση, είναι μία συζήτηση για 1η Ιουνίου, υπάρχει μία πρόταση, δεν έχει καταλήξει, είναι πιθανό να πάει και πιο κάτω. Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πως κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα σχετικά ρευστή γιατί είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση» είπε για την άρση του μέτρου της μάσκας.

Αναφερόμενος σε νέες μεταλλάξεις της Όμικρον στην Αφρική είπε ότι η κατάσταση είναι ρευστή. «Υπάρχουν δύο μεταλλάξεις της Όμικρον που είδαμε να αυξάνονται στην Αφρική. Είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως. Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι πολύ καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο» είπε.

Ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.