Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τοποθετήθηκε για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα και αναφέρθηκε στο θάνατο της Ίριδας, τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου.

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Live News» με αφορμή φωτογραφία του παιδιού, από την στιγμή που έχει πεθάνει, που δημοσίευσε εφημερίδα, σημειώνοντας ότι «εάν πρόκειται για φωτογραφία που συνήθως λαμβάνει ο ιατροδικαστής, δίκην σημειώσεων, για να θυμάται ακριβώς το περιστατικό του, προφανώς και έχει περαιτέρω στοιχεία από όσα έχουν περιγραφεί μέχρι τώρα και τα οποία συνηγορούν -και με εκκωφαντικό τρόπο όσον αφορά στα εξωτερικά τραύματα- υπέρ του ασφυκτικού θανάτου και της εγκληματικής ενέργειας».

«Χαρακτηριστικά φαίνεται ότι έχουμε, πλέον των ευρημάτων που είχε καταγράψει η ιατροδικαστής, έχουμε ευρήματα μεταξύ παρειάς και μύτης που παρομοιάζουν με εκδορά, έχουμε κυάνωση των χείλων, έχουμε πράγματα που δεν αφήνουν αμφιβολία περί ασφυκτικού θανάτου» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής, ο οποίος τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν στοιχεία από τα εσωτερικά όργανα που σε συνδυασμό με τα εξωτερικά τραύματα, οδηγούν στον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Τα λάθη στο θάνατο της Ίριδας

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, στο θάνατο της Ίριδας υπήρξαν λάθη από την μεριά των γιατρών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία, από την στιγμή που το παιδί εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.