Σε μια νέα ανάρτηση για τη σοκαριστική υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα προχώρησε σήμερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος αναφέρεται συγκεκριμένα στον θάνατο της μικρής Μαλένας.

«Ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμα και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση», γράφει ο Γρηγόρης Λέων.

Χθες ο ιατροδικαστής είχε αναρτήσει ένα ανατριχιαστικό σκίτσο. Ο ιατροδικαστής μίλησε σήμερα στο Mega για το συγκεκριμένο σκίτσο, προχωρώντας στην ανάλυσή του.

«Το συγκεκριμένο σκίτσο ήταν με αφορμή τη Μαλένα. Με όσα ακούμε, έχουμε εξοργιστεί ως ιατροδικαστές. Λένε κάποιοι ότι οι αμυχές είναι πολύ ψηλά και άρα αποκλείεται ο ασφυκτικός θάνατος. Το σκίτσο αυτό είναι από την ιατροδικαστική βιβλιογραφία και απεικονίζει συγκεκριμένο περιστατικό, όπου αριστερόχειρας αποφράσσει το στόμα και τη μύτη του θύματος, και μένουν τα αποτυπώματά του ψηλά στη μύτη του θύματος, όπως είχε η Μαλένα, και το μεγάλο δάχτυλο του χεριού φαίνεται να αφήνει αποτύπωμα στο μάγουλο.

Το σκίτσο παρουσιάζει αριστερόχειρα δράστη. Σε περίπτωση που είναι δεξιόχειρας, το σημάδι από το μεγάλο δάχτυλο θα είναι στην άλλη πλευρά. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει ο μύθος ότι τόσο ψηλά δεν υπάρχουν αμυχές σε περίπτωση ασφυξίας», εξήγησε ο κ. Λέων.

«Η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια»

«Επειδή έχουν ακουστεί πολλά για ηπατική ανεπάρκεια στη Μαλένα, η ηπατική ανεπάρκεια προϋποθέτει ως βασικό σύμπτωμα τον ίκτερο. Τον ίκτερο τον βλέπει φοιτητής ιατρικής σε σώμα νεκρού. Αν έχουμε περιστατικό με ίκτερο δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει διακριτό. Η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια από τη στιγμή που δεν περιγράφεται ίκτερος στο σώμα της», τόνισε ο Γρηγόρης Λέων.

«Στην υπόθεση έχουμε πει ότι έχουν υπάρξει αστοχίες. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ιατροδικαστική επιστήμη. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, χρειάζονται το χρόνο τους», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.