Στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, που απολογείται στην 18η ανακρίτρια κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, απαντά ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύτηκε το κορίτσι.

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία “Κεταμίνη”, βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος» ανέφερε συγκεκριμένα o κ. Παπασάββας.

Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα σύλληψης για τη 33χρονη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα εκδόθηκε όταν βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, ουσία η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το 9χρονο κορίτσι.

Ωστόσο, η κατηγορούμενη αρνείται κατηγορηματικά ότι δολοφόνησε την κόρη της και βάζει στο «κάδρο» γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς βασικός ισχυρισμός της, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι υπάρχει πιθανότητα λάθους των γιατρών κατά τη διάρκεια προσπάθειας ανάνηψης του παιδιού.

Παράλληλα, αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχε κεταμίνη στο Παίδων, απαντώντας πως είναι αδύνατο να μην υπάρχει η συγκεκριμένη ουσία στο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.