Τα δέντρα που φύτεψαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες Ουκρανοί πρόσφυγες και κάτοικοι του Μονοπήγαδου του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης στο «Δάσος των Προσφύγων» της περιοχής, θέλοντας να στείλουν από κοινού ένα μήνυμα ειρήνης, κατέστρεψαν τις τελευταίες ώρες άγνωστοι δράστες.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου Παναγιώτης Μπατατόλης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αντιλήφθηκε το περιστατικό όταν πήγε το πρωί στο σημείο για βόλτα.

«Περίπου 20 – 25 δέντρα, από τα συνολικά 300 που φυτεύτηκαν στις 20 Μαρτίου», στο πλαίσιο εθελοντικής αναδάσωσης, «τα είχαν ξεριζώσει άγνωστοι και τα πέταξαν παραδίπλα».

«Μας φάνηκε πολύ περίεργο και θα προχωρήσουμε σε καταγγελία, ίσως βάλουμε και κάμερα, ενώ θα τα αντικαταστήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπατατόλης.

Στο Μονοπήγαδο, από την έναρξη του πολέμου, φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, στο χωριό μένουν 23 πρόσφυγες, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται άλλοι πέντε, δύο μητέρες με τα παιδιά τους.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Σύλλογος τονίζει πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι τα δένδρα θα φυτευθούν ξανά» αλλά και ότι «θα υπάρξει επιτήρηση τής περιοχής με ηλεκτρονικά μέσα». Διαβεβαιώνει, δε, πως το περιστατικό δυστυχώς δεν αφορά σε «πρωταπριλιάτικο αστείο…».

Ασυνείδητοι – ος ΞΉΛΩΣΑΝ δένδρα που φύτεψαν εθελοντές κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου στη πετυχημένη δενδροφυτευση στις…

Posted by Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπήγαδου on Friday, April 1, 2022